Olympische Zomerspelen: Op welke olympische sporten kan je deze week inzetten?

In de laatste week van Olympisch Spelen in Tokyo komen tal van olympische sporten aan bod waarop jij als sportwedder kunt spelen. Scoor onder meer bij het baanwielrennen, atletiek, boksen, hockey en open water zwemmen. Allemaal onderdelen waarop Nederlanders in actie komen die kans maken op eremetaal. Speel mee met Olympische Spelen via Wedden op Sport!

Programma olympische sporten deze week

Zwemster Sharon van Rouwendaal (10 kilometer open water zwemmen) komt al om 23:30 uur in actie en Anne van Dam (dames golf) begint een uurtje later aan haar olympische droom. Om 02:35 uur starten de zevenkampers aan hun toernooi. De dames Emma Oosterwegel, Nadine Broersen en Anouk Vetter doen een gooi naar eremetaal. De 400 meter horde finale met Femke Bol wordt om 04:30 uur gelopen.

Nog voordat Bol voor goud gaat strijden gaan de hockeydames voor de winst. Om 03:30 uur spelen zij tegen Groot-Brittannië in een poging de olympisch hockey finale te behalen.

Vanaf  08:00 uur is er weer van alles te beleven. Schoonspringster Celine van Duijn komt op het onderdeel toren uit en probeert in de kwalificaties een finaleplaats af te dwingen.

Bij het baanwielrennen start het individuele toernooi. De mannen sprint en vrouwen keirin bevatten zeker medaillekansen voor TeamNL. Bij de mannen zullen Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland starten. Zij behoorden ook tot de mannen teamsprint die dinsdag goud wonnen.

Bij de dames rijden Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen de keirin wedstrijd. Van Riessen won als schaatser al een olympische medaille en kan zich met een goede prestatie op de keirin scharen tot een elitegroepje sporters die zowel op de zomer- als winterspelen in de prijzen zijn gevallen.

Olympische sporten op vrijdag en zaterdag

Op de laatste twee volle sportdagen komen ook nog meerdere leden van TeamNL in actie in Tokyo. Vrijdag bokst Nouchka Fontijn haar halve finale in het middengewicht. Verder is het afwachten op de uitslag van de halve finales bij het  hockey voor dames. Haalt Oranje de finale dan spelen ze om 12:00 uur voor de olympische titel. Bij verlies woensdag wordt er vrijdag om 13:30 uur om het brons gehockeyd.

Op zaterdag gaat TeamNL nog op voor een medaille in de teamfinale springen voor landen, er wordt ook nog volop gefietst op de wielerbaan in Tokyo en in het atletiektoernooi worden marathon, 10.000 meter dames (met Sifan Hassan) en finales in de hoogspringen, speerwerpen alsmede de 4×400 meter estafette afgewerkt. Hassan hoopt daar na succes op de 5000 meter (en 1500 meter) een derde gouden plak te veroveren en koningin van het atletiektoernooi te worden.

Odds

Bij de online bookmakers is vooral het gokken op de hockeydames populair. Een winnende inzet op Nederland levert je bij de top bookmakers x1,25 keer het wedbedrag op. Winnen de Britten en gaan zij naar de finale? Dan winnen hockeypunters die daarop gokten maximaal x7,00 keer hun inzet.

Een gelijkspel tussen Nederland – Groot-Brittannië staan ook hoog ingedeeld in de pre-wedstrijd fase. De bookies keren bij een gelijkspel na de reguliere speeltijd maximaal x6,50 keer het ingezette wedbedrag uit.

Een gouden medaille voor Femke Bol is ook mogelijk. Afgaande op de bookmakers is McLaughlin echter de favoriet op de 400 meter horden voor dames. Een winnende weddenschap op de Amerikaanse levert x1,33 keer je inzet op.

Speel je een winnende Femke Bol? Dan hoort daar een quotering van x4,25 bij. Bol houdt daarmee de tweede Amerikaanse finalist, Muhammad, ruim achter zich. Haar pre-odds lopen op tot maximaal x7,00 keer het ingelegde speelbedrag.

Wedden op de Olympische Zomerspelen

Wedden op de olympische sporten tijdens de Zomerspelen in Tokyo is voor veel sportwedders ook een hoogtepunt. Speel mee op de diverse sporten via Wedden op Sport en scoor de beste odds dankzij onze vergelijkingsmethode! Speel altijd veilig en verantwoord bij de door ons geselecteerde betrouwbare websites! Wedden op Hockey of Atletiek? Dat doe je natuurlijk bij Wedden op Sport.nl!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.