Olympische Winterspelen Beijing: wedden op Nederlands schaatsgoud

Op zaterdag 5 februari beginnen de 24e Olympische Winterspelen. In het Chinese Beijing wordt twee weken lang gestreden om Olympische Goud, Zilver en Brons. Kunstrijdster Lindsay van Zundert en Kjeld Nuis dragen de vlag. In het eerste weekeinde worden er ook al twee schaatsmedailles uitgereikt. Voorspel de winnaar van 5000 meter mannen en de 3000 meter vrouwen bij Wedden op Sport en maak een ijskoude deal met de bookmakers!

Historie Olympische Winterspelen

De eerste editie van de Olympische Winterspelen vond plaats in 1924 in het Franse Chamonix-Mont-Blanc, 28 jaar na de eerste editie van de moderne Olympische Zomerspelen. Tot en met 1992 vonden ze in hetzelfde jaar als de Olympische Zomerspelen plaats. Sinds 1994 vinden de Winterspelen in de even jaren tussen de Zomerspelen plaats.

De 24e Olympische Winterspelen zullen in 2022 gehouden worden in het Chinese Peking. Op 31 juli 2015 koos het IOC in Kuala Lumpur de gaststad. Peking is de elfde stad die de Olympische Spelen voor een tweede keer mag organiseren en de eerste stad die zowel de Zomerspelen (in 2008) als de Winterspelen toegewezen heeft gekregen. De Olympische Winterspelen 2022 duren van vrijdag 4 februari tot en met zondag 20 februari.

Favorieten schaatsen

Het schaatstoernooi trapt zaterdag 5 februari af met de 3000 meter voor vrouwen. Namens Nederland starten Irene Schouten, Antoinette de Jong en Carlijn Achtereekte. Van deze drie behoort Antoinette de Jong tot de absolute topfavorieten, maar ook Schouten en Achtereekte maken kans op een medailles.

Op zondag 6 februari is het de beurt aan de mannen. Op de 5000 meter doen Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Patrick Roest een poging op het hoogste treetje te belanden. Bergsma en Roest zullen moeten afrekenen met de Zweedse schaatser Nils van der Poel. De Zweed domineert al jaren op deze afstand en is dan ook topfavoriet. Ook de voor Canada uitkomende Nederlander Ted-Jan Bloemen is medaillekandidaat volgens de online bookmakers.

Odds Olympische Winterspelen 5000 meter

Wedden op Sport zocht de pre-odds voor de 5000 meter mannen voor je op. Een winnende weddenschap op Van der Poel zorgt voor een maximale uitkering van x1,23 keer je inleg.

Denk jij dat Nederland goud wint dankzij een zege van Roest? Dan zou je ervoor kunnen kiezen hierop in te zetten. Als dit de winnende voorspelling is, dan betalen de bookmakers aan iedereen die Roest als winnaar aan heeft gewezen op het (online) wedformulier maximaal x6,00 keer hun inleg uit.

Het speelbedrag dat je zet op een Olympische titel voor Bergsma wordt zelfs nog meer waard, als Bergsma goud pakt op de 5000 meter voor mannen. Een gouden race van Bergsma levert sportgokkers die zijn naam speelden maximaal x8,00 hun inleg op!

Check ook alle andere Winterspelen deals op onze bookmakerspagina. Hier staan ook de pre-odds voor 3000 meter schaatsen voor dames, die zaterdag verreden wordt.

Wedden op Olympische Spelen

De Olympische Winterspelen worden dit jaar voor de 24e keer gehouden. Er zijn in totaal zeven disciplines. Nederland richt zicht met name op het schaatsen en shorttrack. Ook bij het skeleton liggen er medaillekansen met Kimberley Bos. Wil jij ook een gokje wagen op de medaillewinnaars in Beijing? Check dan de bookmakerspagina van Wedden op Sport en scoor de beste deal voor jouw voorspelling op de Olympische Winterspelen Beijing 2022!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.