Olympische Spelen: wegwedstrijd Wielrennen één van de eerste gouden medailles!

Op zaterdag 24 juli wordt de wegwedstrijd voor de mannen wielrenners gehouden. Op deze eerste echte sportdag van de Olympische Spelen 2021 in Tokyo strijden de wielerprofs om de gouden, zilveren en bronzen plak. Wie kan topfavoriet Wout van Aert verschalken en kunnen de vijf Nederlanders potten breken op het snikhete, bergachtige parkoers? Voorspel de Olympische Spelen wegwedstrijd wielrennen en win via Wedden op Sport!

Historie Olympische Spelen wegwedstrijd wielrennen

De Olympische Spelen wegwedstrijd wielrennen is traditioneel één van de eerste sportonderdelen. Het IOC besloot hiertoe om direct na de openingsceremonie een knaller van een race op het programma te hebben. Hierdoor is wielrennen al decennia lang gepland in het openingsweekend.

Ook dit keer stappen de mannen dus op de eerste zaterdag van de Olympische Zomerspelen op de fiets. De stalen ros heeft amper een paar dagen in de schuur gestaan, want de Tour de France werd afgelopen zondag pas afgesloten. Toch is de winnaar van de rit in Parijs, Wout van Aert, de grote favoriet om zijn landgenoot Greg van Avermaet op te volgen.

Van Avermaet won de Olympische Spelen wegwedstrijd wielrennen in 2016 en was dus de eerste olympische kampioen die vijf jaar lang die titel mocht dragen. Reden: het uitstel vorig jaar vanwege de corona uitbraak in de wereld.

Favorieten

Wout van Aert is dus de beoogde opvolger volgens de online bookmakers. Daarmee zou de olympische trui en medaille in België blijven. Het Nederlandse vijftal dat zaterdag aan het vertrek staat, hoopt roet in het eten te kunnen gooien. Met Tom Dumoulin, Wilco Kelderman, Bauke Mollema, Dylan van Baarle en Youri Havik komt Oranje met een sterke ploeg naar Tokyo. Kelderman (vijfde) en Van Baarle komen rechtstreeks uit de Tour de France.

Uit die Ronde van Frankrijk komen nog een aantal (top)favorieten: Jakob Fuglsang (Denemarken) en Alejandro Valverde (Spanje) zijn waarschijnlijk de gevaarlijkste outsiders. Het Sloveense duo Tadej Pogacar (winnaar Tour de France!) en Primoz Roglic mag ook zeker niet uitgevlakt worden. Ze staan beiden dan ook zeer hoog in de polls van de wedkantoren.

Odds Olympische Spelen wegwedstrijd wielrennen

De bookmakers hebben de pre-odds helemaal afgestemd op winst van Jumbo Visma renner Wout van Aert, die namens België deelneemt aan de wegwedstrijd voor mannen. Winst van WVA levert je maximaal x6,00 keer je inzet op. Dat is een fractie hoger dan de bonus bij een gouden plak voor tourwinnaar Pogacar: x5,00. Roglic, geblesseerd uitgevallen in de Tour, staat op plek drie in de pre-odds. Winst van de voormalig schansspringer staat op maximaal x7,50.

Na deze top drie valt er een klein gat naar Remco Evenepoel. Deze Belgische renner is een sterke troef die achter de hand gehouden wordt, mocht Van Aert niet op post zijn zaterdag. De pre-odd voor Evenepoel staat op maximaal x10,00 je inleg.

Het speelbedrag dat je inzet op een olympische titel voor één van onze landgenoten bedraagt minimaal x41,00 keer je inleg. Dit is de maximale bonus bij goud voor Mollema. Een titel voor Dumoulin of Kelderman staat zelfs op x101,00 keer het speelbedrag. Van Baarle en Havik komen helemaal niet voor in de bookmakerslijstjes.

Wedden op Wielrennen

Met de Olympische Spelen wegwedstrijd wielrennen voor de boeg schieten veel wielerpunters weer in actie, na een korte rustperiode sinds de laatste Touretappe. Flinke scoringskansen, hoge odds en mooie combi-deals zorgen ervoor dat Wedden op Wielrennen in één klap weer populair is bij de bookies!

Schakel jij ook door naar de olympische wegrit? Zet dan vandaag nog in op je favoriet voor de gouden medaille bij de mannen wegwedstrijd in Tokyo!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.