Olympia Horse Show Londen kersttraditie bij bookmakers

De bookmakerskantoren worden deze week overspoeld met weddenschappen voor Jumping Londen. Dit paardensportevenement omvat alle drie FEI World Cup kwalificatie onderdelen: dressuur, springconcours en rijden. Elke voorstelling omvat een paardensportcompetitie samen met een verscheidenheid aan displays met ruiters van over de gehele wereld. Logisch dat er ook vanuit vele landen bij de bookies driftig gespeculeerd wordt over de winnaars. Bij Wedden op Sport helpen wij je een handje door de belangrijkste feiten van dit toernooi op een rijtje te zetten.

Historie

Jumping Londen is vooral bekend vanwege zijn springconcours, maar ook op de andere onderdelen zit al een lange geschiedenis. De eerste show in zijn huidige vorm werd gehouden in 1907. Reginald Gardiner Heaton, een paardenfokker uit Cambridgeshire, zou de show hebben bedacht. Begin 1906 nodigde Reginald Heaton vrienden uit voor een diner met de bedoeling ze te overtuigen om een internationale show te organiseren op vergelijkbare lijnen als die in New York, Parijs en Brussel. Het diner was succesvol en Heaton werd de Managing Director. Een post die hij meer dan 25 jaar lang behield.

Hippische kersttradtie

De show werd gesloten tijdens de Eerste Wereldoorlog en leed aan de economische instabiliteit en industrialisering tussen de oorlogen. In 1939 werd de laatste internationale paardenshow gehouden in Olympia. In 1947 keerde de show terug op een andere locatie in White City, Londen. In december 1972 besloten Reginald Heaton en Raymond Brooks-Ward echter om een paardenshow terug te brengen naar Olympia. Olympia – de London International Horse Show is sindsdien uitgegroeid tot een hoogtepunt van de hippische kalender en onderdeel van de hippische kersttraditie.

Favorieten 2019

Bij de springruiters zijn er altijd vele favorieten. Dit zorgt voor hoge odds, maar maakt het ook lastig om de juiste ruiters te kiezen. De wedkantoren stellen vast de Steve Guerdat uit Zwitserland de topfavoriet is. Guerdat is ook als eerste geplaatst in Londen. Zijn landgenoot Martin Fuchs doet het ook goed in de polls. De Duitser Daniel Deusser wordt als nummer drie van de huidige ranglijst in de World Cup ook veel genoemd als kandidaat winnaar.

Hoe zit het dan met de Nederlanders? Maikel van der Vleuten is de best geplaatste Nederlander in Londen. Hij begint de Olympia Horse Show vanaf een vijftiende stek en zijn naam wordt de voorbije dagen steeds vaker genoemd bij de bookies. De kansen van Marc Houtzager worden een stuk lager ingeschat. Beat Mandli en Eric van der Vleuten staan nog een stuk lager in de ranking. Als zij een eventuele barrage halen zou dat al een daverende verrassing betekenen.

Odds

De handicap bij winst van Guerdat staan gemiddeld op 7-1. Voor Fuchs en Deusser staat de teller op een handicap van 10-1 en als Ben Maher (Duitsland) of Pieter Devos (België) met de winst weglopen dan wordt er al een handicap van 17 om 1 gehanteerd door de bookies. De odds voor winst van een landgenoot liggen een stuk hoger, maar de kansen op het Wilhelmus in Londen zijn dan ook bijzonder klein.

Wedden op paardensport

Paardensport is een echte showsport. Het springen spreekt daarbij misschien wel het meest tot de verbeelding omdat de keurig geklede ruiters en de prachtige gekamde paarden over enorme hindernissen springen. Een elitesport die de laatste jaren een volkssport geworden is. Veel Nederlandse successen in het verleden (onder meer Jeroen Dubbeldam die olympisch kampioen werd) hebben ervoor gezorgd dat ook in ons land veel aan paardrijden gedaan wordt.

De traditie om op de sportuitslagen van paardenwedstrijden te gokken is echter nog kort. Steeds meer mensen ontdekken dat de winstkansen bij wedden op paardensport hoger liggen dan bij bijvoorbeeld voetbal. Als je een uitslag van een paardenwedstrijd goed hebt, zijn de uitkeringen een stuk hoger dan wanneer je speelt op een zege van pakweg Ajax. Wedden op Sport heeft diverse bookmakers die het mogelijk maken om op deze sport te spelen. Ontdek de mogelijkheden van wedden op paarden op de bookmakerspagina en speel ook mee!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.