Oefeninterland Oranjeleeuwinnen tegen Mexico

Aanstaande vrijdag spelen de dames van Oranje een oefeninterland tegen Mexico. Decor voor deze voorbereidingswedstrijd op het wereldkampioenschap is de Gelredome in Arnhem. Het is voor het eerst dat de Oranje Leeuwinnen in dit stadion spelen en men hoopt op een uitverkocht huis. De wedstrijd tegen Mexico is de eerste van een tweetal oefeninterlands. Volgende week dinsdag (9 april) speelt Oranje – in het AFAS-stadion – ook nog tegen Chili. Na een trainingsstage en trainingskamp in Zeist zullen de dames op dinsdag 4 juni vertrekken naar Frankrijk waar op 11 juni hun WK begint.

De populariteit van het vrouwenvoetbal is de laatste jaren enorm toegenomen, zeker in Nederland. De prestaties zijn dan ook prima en er wordt ook veel van de dames verwacht op het komende WK. De toenemende aandacht voor de Leeuwinnen zorgt er tevens voor dat er veel gegokt wordt op de wedstrijden van de dames. De bookmakers hebben dit ook in de gaten en hebben de quoteringen over de gehele linie iets omhoog gekrikt. Gevolg: nog meer weddenschappen op de Oranje vrouwen.

Lieke Martens: “Fans opnieuw trots maken”

Het duel tegen Mexico is nu al behoorlijk in trek bij spelers op voetbalwedstrijden. Veel mensen gaan uit van een Nederlandse zege. Ook sterspeelster Lieke Martens heeft alle vertrouwen in een goed optreden van Oranje: “Het EK 2017 was natuurlijk een geweldige ervaring voor ons als team”, aldus Martens. “En toen werd de potentie van het vrouwenvoetbal in Nederland ook meteen duidelijk. In Frankrijk willen we op het WK weer het beste uit onszelf halen. En hopelijk kunnen we onze fans opnieuw trots maken.”

Huidige vorm

Nederland speelde in maart ook al twee keer en dat ging niet gemakkelijk. Van Polen werd met 0-1 verloren en tegen China was een verlenging nodig om de zege te pakken: 1-2. In dat opzicht doet Mexico het een stuk beter dit kalenderjaar. Tsjechië werd met 2-1 verslagen en ook Thailand werd aan de zegekar gebonden (1-2). Tegen Hongarije werd het begin vorige maand 3-3. Beide landen speelden nog niet eerder tegen elkaar in internationaal verband.

Odds

Een goed resultaat in de twee uitzwaaiwedstrijden komt dan goed van pas. De duels tegen Mexico en Chili zijn dan ook meer dan alleen voorbereidingswedstrijden: het elftal en de supporters moeten warmdraaien voor een hete zomer in Frankrijk. Nu al zijn de dames verzekerd van enorm veel steun: de kaarten voor de wedstrijden van Oranje zijn niet aan te slepen. De Fransen spreken zelfs van een Oranje-invasie in juni. Bij de bookmakers is het al niet anders: een drukte van jewelste om de hoogste odd te pakken voor de oefeninterlands en het komende WK. Momenteel hanteren de bookies x 1,38 als odds bij winst van Oranje, x 3,50 bij een gelijkspel en x 5,25 bij winst voor de Mexicaanse dames.

Overige duels

Naast Oranje spelen komende vrijdag ook Amerika en Australië tegen elkaar en nemen Engeland en Canada het tegen elkaar op. Ook hier zijn mooie pre-wedstrijdquoteringen bij de wedkantoren te vinden. De Engelsen (x 1,58) zijn favoriet, evenals de Amerikaanse vrouwen (x 1,28). Terwijl winst van de Aussies x 7,01 een flinke bonus oplevert. Ook Canadese winst tikt lekker aan: x 4,71.

Deadline

De wedstrijd Nederland – Mexico in de Gelredome te Arnhem wordt gespeeld op vrijdag 5 april en begint om 20:00 uur.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.