Oefenduels EK 2021: Nederland - Schotland

Het Nederlands elftal start deze week haar voorbereiding op het komende Europees kampioenschap voetbal. Met de wedstrijd Nederland – Schotland trapt het elitekorps van bondscoach Frank de Boer die voorbereiding af. Gaat Oranje direct tonen waartoe ze in staat zijn of gaat Schotland de voorbereiding verstoren door ons land op een nederlaag te trakteren? Plaats je voorspelling bij Wedden op Sport! 

Historie Nederland – Schotland

Nederland speelde deze eeuw best vaak tegen Schotland. Beide landen troffen elkaar sinds 2000 al vijf keer, terwijl de H2H teller op negen wedstrijden in totaal staat. Meer dan de helft van die wedstrijden werden dus in de afgelopen 2 decennia afgewerkt.

In 2003 vond er een dubbelde confrontatie plaats in het kader van de EK kwalificatie 2004. In november 2003 won Schotland haar thuiswedstrijd door Nederland met 1-0 te verslaan. Oranje sloeg in de return keihard terug door met 6-0 te zegevieren! Dat is ook de grootste overwinning tot nu toe.

In 2009 werden beide landen in dezelfde poule geloot tijdens de WK kwalificatiewedstrijden in dat jaar. Nederland won zowel uit als thuis van de Schotten. De thuiswedstrijd ging echter een stuk makkelijker (3-0 winst) dan de uitwedstrijd (een 0-1 zege voor Oranje). De laatste maal dat beide voetballanden tegenover elkaar stonden in een voetbalstadion was op 9 november 2017. Het elitekorps van Nederland wist ook toen Schotland te verslaan, wederom met 0-1. Memphis Depay was in de 40e minuut de enige doelpuntenmaker in die wedstrijd.

Favoriet Nederland – Schotland

Bij dit duel is Nederland de absolute favoriet als we dat afmeten aan de pre-wedstrijd quoteringen. Bij de bookmakers scoort Nederland het hoogste als het gaat om de winstkansen. Een zege van Schotland levert juist de hoogste winstbonus op.

Dat Oranje als favoriet dit duel ingaat, is logisch, aangezien de Oranje-mannen sinds 1978 maar twee keer verloren hebben van Schotland. Er werden in totaal vijf zeges geboekt en twee keer eindigde het onderlinge duel onbeslist: 0-0 op het EK in 1996 en eveneens 0-0 in het vriendschappelijke duel in 2000.

Odds

De odds bij de online bookmakers voor een zege van het Nederlands elftal staan in de pre-fase op maximaal x1,46 keer je inleg. Spelen de mannen van bondscoach De Boer gelijk woensdagavond? Dan scoren online voetbalwedders een maximale winstbonus van x4,50 keer het ingelegde speelbedrag.

De hoogste quotering vinden we bij een zege van de Schotten. De winstuitkering loopt dan op tot ruim vijf keer je inleg. De top bookmakerskantoren van Wedden op Sport betalen zelfs x5,85 keer het ingelegde aantal euro’s uit als dit de winnende voorspelling wordt bij het oefenduel Nederland – Schotland.

Wedden op Voetbal

Het EK zou eigenlijk in 2020 plaatsvinden, maar werd een jaartje uitgesteld. Voetbalfans hebben dus extra lang moeten wachten op dit toernooi. Online gamers die willen scoren met hun voetbalkennis kunnen in de voorbereiding alvast warmlopen voor dit EK en bij het oefenduel Nederland – Schotland de bankroll verhogen om vol gas te gaan op het Europees kampioenschap! Ga jij straks als winnaar het EK in door succesvol te Wedden op Voetbal?

Nederland – Schotland wordt gespeeld op woensdag 2 juni in Estádio Algarve in de Portugese stad Faro. Het duel begint om 20:45 uur en op dat moment begint ook het live gokken op dit duel. Log op dat moment in via Wedden op Sport om je live weddenschappen te plaatsen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.