Odds voor Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna

Op zondag 24 april wordt op Imola de vierde Formule 1 race van 2022 verreden. Tijdens de Grand Prix Emilia-Romagna gaan de matadoren van de autosport weer op jacht naar de overwinning. Check op Wedden op Sport.nl de odds voor de Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna 2022. Pakt Max Verstappen de zege in Italië? Voorspel en win!

Historie Grand Prix Emilia-Romagna

Het circuit van Emilia-Romagna werd al in 1953 geopend. De baan werd aanvankelijk vooral gebruikt voor WTCC races en World Superbikes wedstrijden. Dat gebeurt nog steeds, maar ook de Formule 1 heeft inmiddels een aardige historie opgebouwd op Imola.

Helaas zijn vooral de ongelukken van diverse F1 piloten in het collectieve geheugen blijven hangen. Zo kreeg Nelson Piquet een klapband in de beruchte Tamburello-bocht in 1987, en twee jaar later schoot Gerhard Bergers Ferrari er in brand na een crash.

Op Imola verongelukten ook Roland Ratzenberger en Ayrton Senna respectievelijk tijdens de kwalificatie en de race van de Grand Prix Formule 1 van San Marino 1994, zoals de GP destijds nog werd genoemd. In 2006 verdween de race van de F1 kalender, maar in 2020 keerde deze weer terug. Dit was een groot succes waardoor die ook in 2021 weer werd opgenomen in het WK-programma. In 2022 wordt er dus voor de derde keer op rij geracet door de F1 bolides.

Favorieten in Grand Prix Emilia-Romagna

In de voorgaande twee jaren wist onze landgenoot Max Verstappen niet echt te presteren op Imola, sterker nog de Red Bull coureur had telkens te maken met pech en tegenslag. Dit jaar hoopt de Limburger die pech van zich af te schudden, want in het begin van dit seizoen heeft hij al te kampen gehad met de nodige pech.

Doordat Verstappen nog niet echt gelukkig is geweest dit seizoen is Charles Leclerc topfavoriet bij de online bookmakers. Verstappen staat tweede op de kanshebberslijstjes en Carlos Sainz junior is de nummer drie bij de oddsbepalingen van de sportbookmakers. Outsiders zijn: Sergio Perez, Lewis Hamilton, George Russell en Fernando Alonso.

Odds

De pre-race odds die worden gehanteerd bij een GP zege van Leclerc staan op een maximum van x2,20. Dat is een fractie lager dan de maximale bookmakersbonus bij een overwinning van Max Verstappen. Die lopen op tot maximaal x2,75 keer het ingelegde speelbedrag.

Wedden op een overwinning van Sainz junior in de Grand Prix Emilia-Romagna zorgt bij de legale, Nederlandse wedkantoren voor een maximale winstbonus van x8,00 keer je inleg. Dat is een stuk scherper dan de odds die achter de naam van Lewis Hamilton staan.

De Britse Mercedes coureur behoort dit seizoen niet meer tot de topfavorieten en dus schieten zijn odds flink omhoog. In de Grand Prix Emilia-Romagna 2022 is een zege van Hamilton maximaal x13,00 keer je inlegbedrag waard!

Wedden op Formule 1 races

Het Wedden op Formule 1 races maakt het volgen van de race extra spannend. Kies in de pre-fase voor het speltype dat bij jou past. Zorg dat je niet te veel risico’s neemt en besef dat je je inleg kunt verliezen. Zo speel je bewust en verantwoord mee met de Grand Prix Emilia-Romagna 2022!

Check onze kennisbank voor extra informatie over het veilig online Wedden op Formule 1! Bij Wedden op Sport staan tal van artikelen online die je kunnen helpen bij het vinden van de winnende weddenschap. Zet in voor zondag 24 april 15:00 als de race op Imola van start gaat. Live gokken kan alleen tijdens de race en sluit zodra de eerste auto over de finish is. Dat zal naar verwachting rond 17:00 uur zijn.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.