Odds Snooker Masters 2022

Op zondag 16 januari wordt de finale van The Master snooker 2022 gespeeld. De hele week spelen de snooker toppers om deze finaleplaats in Alexandra Palace. Speel mee en schiet de winnende bal in de pocket via de bookmakers deals van Wedden op Sport! Ben jij straks de winnaar van The Masters 2022? 

Historie The Masters snooker

The Masters is een professioneel genodigd snookertoernooi. Het wordt sinds 1975 elk jaar gehouden en is het op één na langstlopende toernooi achter het Wereldkampioenschap. Het is een van de drie Triple Crown-evenementen en hoewel het geen ranking-evenement is, wordt het beschouwd als een van de meest prestigieuze toernooien op het circuit.

The snooker Masters begonnen als een invitatie-evenement voor 10 topspelers. Het deelnemersveld werd uitgebreid tot 12 deelnemers in 1981 en 16 in 1983. Sinds 1984 behoren de standaard genodigden tot de 16 beste spelers op de wereldranglijst; met de toevoeging van twee of drie wildcardplaatsen in de toernooien die tussen 1990 en 2010 werden gehouden.

Favorieten voor The Masters 2022

De regerend kampioen is Yan Bingtao, maar die wist zijn eerste ronde partij niet te overleven. Hierdoor zijn de snooker legends weer in beeld. Te beginnen met Ronnie O’Sullivan. Hij heeft het record voor de meeste Masters-titels, nadat hij het toernooi zeven keer heeft gewonnen. Hij behoort ook dit jaar weer tot de grote favorieten.

Stephen Hendry heeft zes titels gewonnen, Cliff Thorburn, Steve Davis, Mark Selby en Paul Hunter drie, en Alex Higgins, Mark Williams en John Higgins twee. In 2016 werd de Masters-trofee omgedoopt tot de Paul Hunter Trophy ter ere van de drievoudig kampioen, die in 2006 op 27-jarige leeftijd stierf.

Naast O’Sullivan moet er ook rekening gehouden worden met Judd Trump. Hij is de tweede grote naam bij de bookmakers favorieten. De man uit Bristol won dit jaar op dominante wijze de Champion of Champions en het Gibraltar Open. Zijn laatste zege in een Triple Crown Event dateert echter al uit 2019 toen de ‘Juddernaut’ het wereldkampioenschap op zijn naam schreef. In 2019 veroverde ‘Trump de Masters titel door O’Sullivan met 10-4 van tafel te vegen. Zal het weer tot een finale tussen deze twee toppers komen in 2022?

Gevaarlijke outsiders voor eindwinst in The Masters 2022 zijn volgens de snooker wedkantoren: Neil Robertson, Mark Selby, John Higgins (die titelverdediger Bingtao uitschakelde) en Kyren Wilson, die onlangs de UK Championship wist te winnen.

Odds The Masters 2022

Sportwedders schieten de winnende bal knalhard in de juiste pocket als ze spelen op Trump. Dankzij een pre-match quotering van x4,33 bij eindwinst van Trump. Een winnende weddenschap op Robertson zorgt bij de top bookmakers voor een winstbonus oplopend tot maximaal x4,50. Zet jij je geld op snookerlegende John Higgins, dan levert een winnende voorspelling je maximaal x6,50 keer je inzet op. Dit is ook de maximale bonus voor een winnende weddenschap op die andere snookerlegende en topfavoriet Ronnie O’Sullivan: x6,50.

De online bookmakers betalen maximaal x7,00 keer uit aan snookerpunters die hun geld zetten op Mark Selby en bij een zegetoer van Kyren Wilson betalen ze een maximale outrights bonus uit van x13,00 keer het speelbedrag.

Wedden op Snooker

Het online Wedden op Snooker was jarenlang een typisch Britse aangelegenheid. Inmiddels hebben ook de Nederlandse sportwedders ontdekt hoe interessant deze sport is om op te gokken. Vorig jaar, tijdens The Masters 2021, zorgde de verrassende eindzege van Yan Bingtao voor torenhoge bookmakers bonussen! Wellicht komt er dit jaar opnieuw een verrassende naam bovendrijven?

Wedden op Sport zocht de beste snookerdeals voor je op, waardoor jij de maximale winstbonus kunt pakken bij een correcte voorspelling op de eindwinnaar van The Masters 2022. Scoor jij dit jaar de winnende deal? Check alle actuele odds en deals via onze bookmakers.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.