Odds vergelijken voor WK finale Spanje - Engeland

Op zondag 20 augustus wordt de finale van het WK 2023 voor vrouwen gespeeld. De finalisten zijn Spanje en Engeland. De eindstrijd is met bondscoach Sarina Wiegman bij het Engelse damesteam toch nog een beetje Nederlands getint. Wil je bij de beste bookmakers met de hoogste odds vergelijken voor  de WK finale Spanje – Engeland? Ga dan naar de bookmakerspagina van Wedden op Sport! 

Historie Spanje – Engeland

Spanje en Engeland speelden vorig jaar nog tegen elkaar op het EK. Beide landenteams troffen elkaar in de kwartfinale en Engeland won na extra tijd met 2-1 van het Spaanse damesteam. De Engelse ploeg met bondscoach Sarina Wiegman werd later op het toernooi ook Europees kampioen.

Op dit WK in Australië en Nieuw-Zeeland bereikte de Spaanse voetbaldames de finale ten koste van Nederland. In de kwartfinale troffen de Oranjeleeuwinnen de finalist van het WK 2023 voor vrouwen en verloren na extra tijd met 2-1 van Spanje. Het Spaanse team nam het vervolgens op tegen Zweden. De Scandinavische damesploeg werd evengoed met 2-1 overwonnen door de Spanjaarden.

Engeland wist de finale te bereiken door gastland Australië in de halve finale uit te schakelen. De ploeg van bondscoach Wiegman versloeg de Aussies met 1-3. In de kwartfinale passeerden de Engelse ook Colombia al. Tegen het Zuid-Amerikaanse team werd het 2-1 voor de Lionesses.

Favoriet

Zowel Spanje als Engeland hebben een sterke reeks achter de rug op het WK voor voetbalvrouwen. Beide teams zijn in staat de finale te winnen, maar de bookmakers verwachten iets meer van de Spanjaarden dan van de Engelse ploeg. De pre-odds bij winst van Engeland staat iets hoger ingeschaald dan bij winst van Spanje.

Spanje staat voor de eerste keer in de finale van een WK. In 2019 kwamen de Spaanse dames tot de achtste finale. De Engelse damesploeg werd op het WK in 2015 derde en in 2019 vierde. Bondscoach Wiegman stond in 2019 met onze Oranjeleeuwinnen nog in de finale, maar verloor toen van de USA. Engeland is dus wel iets meer ervaren in het spelen om de prijzen op een WK.

Odds Spanje – Engeland

De Nederlandse bookmakerskantoren schalen de odds bij een gelijkspel het hoogst in. In het 1×2 spelsysteem lopen de quoteringen op tot maximaal 3.00 keer het speelbedrag dat voetbalgokkers achterlaten bij de wedkantoren.

Gaat Spanje er met de wereldtitel vandoor? Dan kunnen voetbalgokkers tot maximaal 2.65 keer het speelbedrag terugkrijgen van de bookmakers op Wedden op Sport.

Wint bondscoach Wiegman na het Europese toernooi ook het WK? Dan keren de bookmakers een iets hogere quotering uit. De odds bij winst van Lionesses staat op maximaal 2.90 keer het speelbedrag ingedeeld.

Wedden op Voetbal

Het WK 2023 voor vrouwen nadert het einde met een knallende finale tussen Spanje en Engeland. Onze Oranjeleeuwinnen schopten het tot de kwartfinale van het toernooi en spelen dus niet meer mee om de prijzen. Met bondscoach Wiegman is er nog wel een Nederlanders die het WK voor voetbaldames kan winnen. De Nederlandse bookmakers maken er dus alsnog een Oranje-feestje van en hebben naast de hoge odds in de pre-fase nog meer hoge quoteringen voor je klaarstaan.

Het Wedden op Voetbal op het WK 2023 voor vrouwen kan tot en met zondag 20 augustus. Op die dag vindt de finale plaats in het Olympic Stadion te Sidney. Het duel begint daar om 12:00 uur (Nederlandse tijd). Nog snel even de beste WK-odds scoren? Ga naar de bookmakerspagina van Wedden op Sport en speel mee voor de beste deals.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.