Odds Europa League finale Sevilla FC - AS Roma

Op woensdag 31 mei wordt de finale van de UEFA Europa League gespeeld in Boedapest. De finalisten Sevilla FC en AS Roma gaan strijden om de prijs van dit Europese toernooi. De Nederlandse bookmakers hebben geen favoriet bij dit duel en dus zijn de pre-odds hoog. Wedden op Sevilla FC – AS Roma? Ga naar de bookmakers op Wedden op Sport!

Historie Sevilla FC – AS Roma

FC Sevilla en AS Roma hebben beide al een indrukwekkend Europa League seizoen achter de rug. Zo wist Sevilla al het Manchester United van trainer Erik ten Hag in de kwartfinale te verslaan. In Manchester werd het al 2-2 in de heenwedstrijd. De terugwedstrijd werd met 3-0 gewonnen in Sevilla. AS Roma nam het in de kwartfinale op tegen Feyenoord. De Rotterdamse ploeg van trainer Arne Slot werd in De Kuip met 1-0 verslagen. In Rome waren de Romeinen met 4-1 veel te sterk in de slotfase van de wedstrijd. De halve finale wist de Spaanse ploeg af te rekenen met Juventus en AS Roma versloeg het Duitse Bayer 04 Leverkusen.

In Europese toernooien komen Sevilla en AS Roma elkaar de laatste jaren niet veel tegen. De ploegen speelden in 2020 voor de laatste keer tegen elkaar. Toen in de achtste finale van de Europa League. Het duel werd toen in de Schauinsland-Reisen-Arena in Duitsland gespeeld. Sevilla won met 2-0 van de Italiaanse club.

Favoriet

De bookmakers wijzen geen favoriet aan bij de finale van de Europa League 2022-2023. Van thuisvoordeel is geen sprake, want de eindstrijd vindt plaats in de Puskás Aréna te Boedapest. Ook hebben beide ploegen al zeer sterke tegenstanders weten te verslaan op weg naar de finale.

In de eigen competitie maakt AS Roma dit seizoen meer indruk dan Sevilla. De Romeinen staat in de top zeven van de Serie A en zijn ook komend seizoen verzekerd van Europees voetbal. Sevilla haalt de top zeven van de Spaanse La Liga Santander dit seizoen niet en kan via die weg geen Europese ticket voor komend seizoen scoren.

Odds Sevilla FC – AS Roma

De Nederlandse wedkantoren hebben de pre-odds flink opgeschroefd voor de onthulling van de Europa League 2022-2023. Wie een correcte voorspelling achterlaat bij de bookmakers kan flink scoren. De hoogste quoteringen worden gehanteerd bij een gelijkspel. Als er na negentig minuten speeltijd nog geen winnaar is in Boedapest, dan keert Unibet.nl al tot maximaal 3.10 keer de inleg uit.

Bij een overwinning van Sevilla lopen de quoteringen in het 1×2 spelsysteem op tot maximaal 2.80 keer het speelbedrag dat in gestort op winst van de Spaanse ploeg.

Een zege van AS Roma kan in de pre-fase een maximale quotering van 2.90 keer de inleg opleveren als de voorspelling is gedaan bij Unibet.nl en TOTO. Deze wedkantoren keren op dit moment de hoogste odds bij winst van de Romeinen uit.

Wedden op Voetbal

Van de drie Europese toernooien wordt de finale van de Europe League als eerste gespeeld. Met Sevilla in de eindstrijd heeft deze finale een echte cupfighter in de gelederen. AS Roma won vorig seizoen de Conference League, maar heeft de Europa League nog nooit gewonnen. Wie wordt dit seizoen de winnaar en volgt Eintracht Frankfurt op als Europa League winnaar? Wedden op Voetbal kan op elk moment van de dag, maar zorg wel dat de voorspellingen binnen zijn als de wedstrijd begint.

De Europa League finale Sevilla FC – AS Roma staat gepland op woensdag 31 mei. In de Hongaarse Puskás Aréna wordt om 21:00 afgetrapt. Na negentig minuten speeltijd kan de winnaar van de Europa League 2022-2023 bekend zijn. Speel mee via Wedden op Sport en scoor de beste deals.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.