Odds Betfred World Match Play 2022: Michael van Gerwen topfavoriet!

In het Engelse Blackpool wordt deze week gestreden om eindwinst in het Betfred World Match Play toernooi 2022. Dit toernooi wordt gespeeld volgens een legsysteem en dat zorgt altijd voor veel verrassingen in de uitslagen. Weet jij de juiste naam door te geven als winnaar van de 29e World Match Play? Dan scoor jij de beste odds via Wedden op Sport!

Historie World Match Play

De eerste editie van het World Match Play dartstoernooi vond in 1994 plaats en is één van de major toernooien georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC).

Er wordt door 32 darters gestreden om de titel in Blackpool. Vanaf 2022 bedraagt het totale prijzengeld ₤ 800.000; de winnaar gaat met een cheque van ₤ 200.000 naar huis. In 2015 was Michael van Gerwen de eerste Nederlander die het toernooi won.

Sinds de editie van 2018 wordt er gestreden om de Phil Taylor Trophy. Vorig jaar ging deze trofee naar Peter Wright. De Schot versloeg in de finale de Belg Dimitri van den Bergh met 18-9. En daad dat met een verbluffend gemiddelde van 105,9!

Favorieten World Match Play 2022

Titelverdediger Wright behoort ook dit jaar tot de favorieten voor eindwinst. De bookmakers kiezen echter voor Michael van Gerwen als topfavoriet. De Nederlander keerde na zijn armoperatie ijzersterk terug en won onlangs ook de Premier League of Darts 2022.

Naast onze landgenoot en titelverdediger Wright verwachten de online wedkantoren ook veel van Gerwyn Price, verliezend finalist van 2021 Dimitri van den Bergh en van Michael Smith. Joe Cullen wordt ook veel genoemd, maar hij heeft de pech direct al tegen Van Gerwen aan te moeten treden.

Odds World Match Play 2022

De pre-tournament quoteringen voor eindwinst van onze landgenoot Van Gerwen staan momenteel op een maximum van x5,50 keer je inleg. Dat is fors hoger dan in voorgaande jaren achter de naam van MVG stond. Een outright odd van boven de x5,00 komt bij Mighty Mike eigenlijk nooit voor, tenzij het niet de topfavoriet is. In Blackpool is Van Gerwen wel de te kloppen man en dat maakt deze quotering extra interessant!

Spelers die inzetten op Wright kiezen daarmee voor de winnaar van 2021 en speculeren op een back-to-back voor Snakebite. Mocht de extravagante darter daarin slagen, dan levert dat sportgokkers maximaal x6,50 keer het ingelegde speelbedrag op.

De Belgische darter Van den Bergh staat in de pre-odds op een maximale hoogte van x7,00, Price op x8,00 en Smith op x9,00 keer het speelbedrag dat op het wedformulier is ingevuld.

Wedden op Darten

Het online Wedden op Darten heeft al veel mensen plezier bezorgd. Er kan relatief gemakkelijk gescoord worden met een winnende weddenschap en de bonussen lopen vaak hoog op. Ook bij verlies is het leuk omdat het toch extra spannend was om de wedstrijden te volgen.

Let echter wel op dat je niet te hoge bedragen inzet of te lang doorgaat. Dan wordt het al snel een stuk minder leuk. Bezoek onze kennisbank als je meer informatie nodig denkt te hebben om veilig en verantwoord te Wedden op Darts! Meespelen met de BetFred World Match Plat wedstrijden? Ga naar snel naar de bookmakerspagina en scoor de pre-odds voordat de eerste pijlen in het dartsbord vliegen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.