NK Wielrennen 2021

Op zondag 20 juni wordt het NK wielrennen 2021 verreden. Hoewel de meeste ogen op EURO2020 gericht zullen zijn, weten wielerpunters dat het NK een goede graadmeter is voor de komende Tour de France. In die Ronde van Frankrijk slaan veel online sportwedders hun slag met goede voorspelling. Het Nederlands kampioenschap is hiervoor het perfecte opwarmertje. Voorspel en win bij Wedden op Sport!

Historie NK Wielrennen

Van der Poel werd vorig jaar op de VAM-berg voor de tweede keer Nederlands kampioen. Op respectabele achterstand kwam Nils Eekhoff (Team DSM) als tweede over de streep en Timo Roosen (Jumbo Visma) eindigde als derde. Het enige verschil tussen het parkoers van toen en nu is dat het NK twee rondes langer is. Vorig jaar werden er 25 ronden verreden, het NK wielrennen 2021 bestaat dit jaar uit 27 ronden.

Voordat Van der Poel zijn titel pakte was het Fabio Jakobsen die zich een jaar lang kampioen van Nederland mocht noemen. Jakobsen heeft een moeilijke tijd achter de rug na een zware val in de Ronde van Polen 2020. Maar de renner van het Belgische Deceuninck Quick Step is wonder boven wonder volledig hersteld en doet ook zondag weer mee. Hij behoort vanwege het parkoers echter niet tot de favorieten.

Andere oud-kampioenen die aan het vertrek staan zijn Niki Terpstra (winnaar in 2015) en Ramon Sinkeldam (winnaar in 2017). Mathieu van der Poel won naast zijn titel in 2020 ook in 2018 al het NK Wielrennen.

Favorieten

Met titelverdediger Van der Poel hebben we direct de grootste favoriet beet. Maar er zijn kapers op de kust. Allereerst Tom Dumoulin. De Limburgse renner van Jumbo Visma keerde onlangs met succes terug in het profpeloton. Hij pakte al een vijfde plaats in de tijdrit die hij afwerkte in de Ronde van Zwitserland en wist afgelopen woensdag al Nederlands kampioen tijdrijden te worden.

Dumoulin heeft een sterke ploeg. jumbo Visma komt onder meer met Timo Roossen (vorig jaar derde), Pascal Eenkhoorn, Mike Teunissen, Antwan Tolhoek, Koen Bouwman, David Dekker, Dylan Groenewegen en Sam Oomen naar het Drentse Wijster.

Ide Schelling is de belangrijkste outsider in het peloton. De renner van BORA Hansgrohe verkeert al maanden in topvorm en zag dat afgelopen week beloond worden met een selectie voor de Ronde van Frankrijk. Andere namen om op te letten zijn: Lars van der Berg (Groupama FDJ), Nils Eekhoof en Martijn Tusveld (Team DSM) en Maurits Lammertink (Intermarché – Wanty-Gobert).

Odds NK Wielrennen 2021

Topfavoriet Mathieu van der Poel staat voor gemiddeld x1,75 keer je inleg in de pre-odds. Bouwman staat met een odd van x8,00 op een tweede plek in de polls. En de online bookmakers betalen gemiddeld x11,00 het ingelegde speelbedrag uit mocht Nils Eeckhoff Nederlands kampioen wielrennen worden.

Een zege op dit NK Wielrennen voor Dumoulin levert je bij de gokwebsites een gemiddelde bookmaker bonus van x15,00 het aantal ingelegde euro’s op!

Wedden op Wielrennen

De NK wielrennen op weg voor de mannen start zondag 20 juni om 12.35 uur. Ongeveer vijf uur later weten we wie de winnaar is. Zet dus tijdig in om de hoge pre-odds te scoren of sla je slag door tussen start en finish de winnende voorspelling te plaatsen bij de top bookmakers van Wedden op Sport!

Speel bewust en verantwoord: lees onze kennisartikelen alvorens een weddenschap te plaatsen bij de online bookmakers! Je kan immers je inleg ook verliezen. Lees hoe je dit risico kan beperken en check of het NK Wielrennen iets is waar jij op een verantwoorde wijze een gokje op kan wagen.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.