Nieuwe NBA seizoen van start: waag een gokje op je favoriete basketbalteam!

Ondanks de roerige (sport)tijden heeft de NBA kans gezien de nieuwe competitie nog dit jaar in gang te schieten. De basketballers gaan weer op zoek naar driepunters, dunks en vrije worpen vanaf dinsdag 22 december. De online bookmakers zijn net als de vele basketbal-fans wereldwijd bijzonder blij met de start van het nieuwe NBA seizoen en spelen voor kerstman door hoge odds te plaatsen!

Historie

De NBA is in 1949 opgericht als de National Basketball Association. Deze Amerikaanse bond is de organisator van de meest prestigieuze basketbalcompetitie ter wereld en een van de vier grote sportliga’s in Noord-Amerika.

De NBA is een competitie die normaal gesproken bestaat uit 30 teams die zijn verdeeld in een “Western Conference” en “Eastern Conference”. Tijdens het NBA-naseizoen 2020-21 zal dat aantal worden uitgebreid door middel van een play-in-toernooi in elke conference, zo maakte de NBA in november bekend.

Het door de pandemie ingekorte reguliere seizoen, teruggebracht tot 72 wedstrijden, begint op 22 december en het naseizoen begint op 18 mei. Tien teams in elke conference gaan door naar de play-offs. De beste zes plaatsen zich rechtstreeks. De nummer zeven tot en met tien spelen het play-in toernooi. Hierin wordt bepaald welke ploegen er ook door mogen naar de play-offs waaruit de NBA-kampioen komt.

Favorieten

De belangrijkste kampioenskandidaten zijn titelverdediger Los Angeles Lakers samen met topploegen als Milwaukee, Los Angeles Clippers, Miami Heat, The Houston Rockets en The Brooklyn Nets.

Het groepje outsiders bestaat uit de Boston Celtics, de Denver Nuggets en Golden State Warriors. Het enige Canadese team in de NBA, de Toronto Raptors, worden door sommige bookmakers ook nog als outsider aangemerkt.

Odds

De pre-odds voor de eerste speelronde van de NBA op dinsdag 22 december zijn bij vrijwel elke wedstrijd zeer aantrekkelijk. We lichten er een aantal voor je uit.

Speel je op de openingswedstrijd tussen de Brooklyn Nets en Golden State Warriors dan scoor je de hoogste odds bij een winnende weddenschap op de Warriors: 2,80 als de bezoekers winnen in Brooklyn. Houden de Nets de punten thuis? Dan keren de bookmakers gemiddeld x1,44 keer je inzet uit.

De tweede wedstrijd van de openingsavond gaat tussen de regerend kampioen Los Angeles Lakers en stadsgenoot Los Angeles Clippers. Dit belooft direct een knaller van een clash te worden! De odds voor winst van de Lakers staan in de pre-odds fase op x1,71 het ingevulde wedbedrag. Gaan de Clippers stunten in het Staples Center? Dan worden online gamers die hierop gokten x2,20 keer hun inleg rijker!

Check alle wedopties, actuele odds voor deze en andere wedstrijden uit de eerste NBA-speelronde op onze bookmakerspagina en gooi de winnende weddenschap in de basket!

Wedden op NBA basketbal

Basketbal is een snelle, attractieve sport die in steeds meer landen heel populair aan het worden is. Maar het walhalla van de basketbalwereld zal altijd de NBA blijven. Wedden op NBA Basketbal is hetzelfde als spelen op weddenschappen plaatsen op de UEFA Champions League. Je speelt dan mee met de absolute wereldtop!

De odds in de pre en live betting-fase zijn ook van wereldklasse. Verrassingen leveren een flinke buit op, maar ook zeges van de titelkandidaten zijn goed voor fraaie winstbonussen! Begin het nieuwe NBA seizoen goed en speel mee met Wedden op Sport!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.