Nederlandse Eredivisie: wat wordt de eindstand van het seizoen 2020 - 2021?

Het gebeurt niet vaak dat de spanning vooral onderin zit, maar in deze 34e en laatste speelronde van de Nederlandse Eredivisie is dat wel het geval. Met Ajax als kampioen en PSV als bijna zekere nummer twee hoeven niet echt meer omhoog te kijken. De stand onderin staat voor een deel ook al vast, maar voor FC Emmen en Willem II wordt het erop of eronder zondag. Welke club redt het vege lijf en wie moet er na de promotie/degradatie play-offs? Plaats de winnende voorspelling en scoor je winstbonus bij Wedden op Sport!

Historie Nederlandse Eredivisie

Lange tijd gaf niemand een stuiver voor FC Emmen. Het stond bij de winterstop troosteloos onderin, het spel was om te huilen en veel hoop op verbetering was er niet. Toch heeft coach Lukkien de ploeg weer aan het voetballen gekregen. Met als resultaat dat ADO Den Haag en VVV Venlo inmiddels gedegradeerd zijn, maar FC Emmen nog altijd mag hopen op een langer verblijf in de Nederlandse Eredivisie.

FC Emmen speelt zondag tegen het dus al gedegradeerde VVV Venlo. En dat maakt de opdracht (wellicht) nog iets gemakkelijker. Willem II, dat op een veilige vijftiende plaats staat, speelt namelijk tegen Fortuna Sittard. De tegenstander uit Limburg maakt een kans op play-offs voor Europees voetbal en zal zich niet zomaar gewonnen geven. Of VVV na de deceptie van afgelopen donderdag nog veerkracht genoeg heeft om een gedreven Emmen van zich af te houden valt te betwijfelen.

De kaarten bovenin zijn inmiddels wel geschud. Ajax is kampioen en PSV kan alleen bij een hele grote nederlaag van zichzelf en een hele grote overwinning van AZ nog achterhaald worden door de Alkmaarders. Vitesse is zeker van voorrondewedstrijden in de nieuwe UEFA Conference League, iets wat Feyenoord – dat afscheid neemt van Dick Advocaat – niet meer kan halen als het zondag tegen RKC Waalwijk moet spelen.

Datzelfde RKC Waalwijk zou het in extremis nog fout kunnen aflopen als Feyenoord het in dat duel op de heupen krijgt en een monsterscore neerzet. Als FC Emmen en Willem II beide ook (met grote cijfers) winnen, kunnen de Waalwijkers nog het kind van de rekening worden. Maar is er eigenlijk niemand die daar nog rekening mee houdt. Ook de bookmakers niet!

Favorieten

De favorieten voor de laatste speelronden zijn de namen die we het hele seizoen al tegenkomen: Ajax, PSV en AZ. Niet toevallig de bovenste drie van de ranglijst. Voor de degradatieduels van zondag zijn FC Emmen en Willem II favoriet. FC Emmen omdat VVV een vogel voor de kat is na de definitieve degradatie van afgelopen donderdag toen het van Ajax verloor.

Fortuna Sittard zal bij Willem II nog wel van zich afbijten, waardoor de favorietenrol voor Willem II wat lager is dan die van FC Emmen. De Drentse formatie heeft echter een punt minder dan de Brabanders en is dus wel afhankelijk van het resultaat in dat duel.

Odds Nederlandse Eredivisie

De online bookmakers hebben de quoteringen voor de slotronde in de Nederlandse Eredivisie vastgesteld. En er zijn een aantal zeer fraaie odds uit de bus gerold. Voor een winnende weddenschap op FC Emmen betalen de bookmakers gemiddeld x1,69 keer je inleg uit.

Speel je op winst voor VVV dan ontvang je maximaal x4,30 keer het ingelegde speelbedrag. Een gelijkspel komt uit op een uitkering die ongeveer even hoog uitvalt: x4,10.

De pre-wedstrijd quoteringen bij die andere wedstrijd tussen Willem II en Fortuna Sittard liggen nog wat scherper. Zo levert een driepunter van Willem II x1,80 keer je inzet op bij TOTO.nl. Het speelbedrag dat je invult op het wedformulier voor een zege van op Fortuna is x3,55 keer zoveel waard als Fortuna ervoor zorgt dat Willem II dit laatste competitieduel verliest. Een gelijkspel is hier het meeste waard. De odds lopen in de pre-fase op naar maximaal: x4,10 keer je inleg!

Wedden op Voetbal

Bij het Wedden op Voetbal is de Nederlandse Eredivisie voor spelers uit ons land veruit de meest populaire gokoptie. Nu zondag de laatste speelronde voor de deur staat, is het zaak nog snel even een gouden greep uit te voeren en een correcte voorspelling te plaatsen!

Scoor je winnende deal bij Wedden op Sport om er zeker van te zijn dat jouw voorspelling ook echt goed geld oplevert. Wedden op Sport heeft alle topdeals en bookmakerskantoren voor je vergeleken en op een rijtje gezet. Het enige wat jij nog moet doen, is op tijd je weddenschap plaatsen en je maakt kans om een fraaie bonus te scoren in deze laatste speelronde in de Nederlandse Eredivisie!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.