Nederlands kampioenschap wielrennen voer voor bookmakers

Traditioneel worden in de week voor de Tour de France de Nationale kampioenschappen wielrennen op de weg gehouden. Dit keer vindt het kampioenschap plaats in Ede. De Gelderse plaats op de Veluwe is gastheer voor de wegwedstrijd bij de mannen, vrouwen en jeugd. Ook het NK Tijdrijden wordt over de Gelderse wegen van Epe verreden. Wie volgt Mathieu van der Poel op als kampioen van Nederland op de weg en welke renner mag een jaar lang in het rood-wit-blauw starten bij tijdritten?

Historie

De geschiedenis van het Nederlands kampioenschap gaat helemaal terug naar het begin van het wielertijdperk zoals we dat nu kennen. Het NK tijdrijden daarentegen staat pas sinds 1991 op de kalender. Grote namen als Tom Dumoulin en Erik Dekker wonnen deze titel al eens, maar recordhouder is Stef Clement: vier NK-titels. Bij de wegrace, die voor de 124ste keer wordt georganiseerd komen alle bekende namen voorbij van Jaap Eden (in 1893 en 1894 kampioen) tot Piet Inkelaar (1923 en 1924 de beste van Nederland) en Gerrit Schulte (1944 en 1948) tot en met Joop Zoetemelk (1971 en 1973), Michael Boogerd (1997, 1998 en 2006) en Niki Terpstra (2010 en 2015). Opvallende afwezigen op de erelijst: Jan Jansen en Tom Dumoulin.

Favorieten

Dumoulin ontbreekt ook komend weekend in Ede, omdat hij rust moet nemen na een knieblessure. Die blessure houdt de renner van Team Sunweb ook uit de Tour de France van dit jaar. Titelverdediger Mathieu van der Poel doet wel mee en behoort direct tot de absolute topfavorieten. Samen met ex-kampioen Niki Terpstra en Dylan Groenewegen (Nederlands kampioen in 2016) behoort de zoon van ex-renner Adri van der Poel tot de elite van het komende kampioenschap. Adri werd overigens in 1987 zelf ook kampioen van Nederland.

Outsiders

Verder lijken Dylan van Baarle (etappewinnaar in Critérium du Dauphiné) en Antwan Tolhoek (etappewinnaar in de Ronde van Zwitserland) in goede vorm te verkeren. Met routiniers Sebastian Langeveld (1e in 2014) en Pieter Weening moet altijd rekening gehouden worden, net als Roompot-coureurs Jan-Willem van Schip en Elmar Reinders. Die laatste twee toonden goed in vorm te zijn in de Ster ZLM Tour vorige week. Die ronde door Zuid-Nederland werd overigens gewonnen door misschien wel de gevaarlijkste klant voor de topfavorieten: Mike Teunissen (Jumbo-Visma). Ex-kampioen Lars Boom (2008) staat wel aan het vertrek, maar sukkelt al lange tijd met zijn vorm en zijn rol lijkt vooralsnog uitgespeeld.

Odds

De bookmakers geven Van der Poel de meeste kans, daardoor zullen de odds wat aan de lage kant blijven. De quoteringen voor een zege van Terpstra lopen al aardig op, terwijl bij een Nationale titel voor Dylan Groenewegen de uitkeringen helemaal hoog worden. De inzetmogelijkheden zijn groot en worden door wielerspecialisten met wedkennis vastgesteld. Zo kan je niet alleen inzetten op de winnaar, maar ook geld zetten op de complete Top-3. Voorspel je het podium correct, dan wacht er een flinke geldbonus!

Datzelfde geldt voor inzetten op het NK tijdrijden. Verlengt Dylan van Baarle zijn nationale titel? Dan zijn de uitkeringen gematigd, maar komt er een nieuwe drager van de Nederlands kampioenstrui, dan lopen de odds al snel op richting een verdubbeling van je inleg. Aarzel dus niet langer: ga naar onze bookmakerspagina en check de odds voor jouw favoriete renner! Word via Wedden op Sport ook kampioen en doe mee!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.