Nederlands elftal in actie tegen Noord-Ierland

Aanstaande zaterdag is Windsor Park in Belfast het decor voor de EK-kwalificatiewedstrijd Noord-Ierland – Nederland. Mocht Oranje erin slagen ook deze exercitie winnend af te sluiten, dan zijn de mannen van bondscoach Ronald Koeman al zeker van deelname aan de eindronde in 2020. De odds voor winst van Nederland lopen flink op, maar de kassa gaat pas echt rinkelen als Noord-Ierland drie punten afsnoept van het Nederlands elftal.

Historie

De historie van dit duel omvat twee dingen: de onderlinge ontmoetingen en de huidige vorm. De allereerste wedstrijd tussen de twee landen vond plaats op 17 maart 1965. In deze lang vervlogen tijden was Noord-Ierland pardoes te sterk voor Oranje: 2-1. Een kleine maand later vond de return plaats en ook in eigen land wist Holland niet te winnen van de stugge Noord-Ierse formatie: 0-0.

De allereerste overwinning van Oranje op Noord-Iersland noteren we op 12 oktober 1977. In WK-kwalificatie klopte de toenmalige sterren van het Nederlands elftal het Noord-Ierse vlaggenschip op eigen bodem: 0-1. Pas in 2012 troffen de landen elkaar weer. Nederland liet zien over een gouden generatie te beschikken, want met Robben, Van Persie en Sneijder in de basis werd het maar liefst 6-0 in dit vriendschappelijke duel.

In de laatste onderlinge interland bleek Oranje ook een maatje te groot voor Noord-Ierland, dat lange tijd ongeslagen bleef in de EK-kwalificatiereeks. Nederland had het soms ook lastig, maar uiteindelijk boekte Koeman en zijn mannen een simpele 3-1 overwinning.

De huidige vorm van beide teams is goed. Oranje won haar laatste vier duels en Noord-Ierland verloor de voorbije maanden alleen van Duitsland en Nederland. Op 14 oktober werd er echter weer knap gewonnen van Tsjechie. Die vriendschappelijke interland eindigden in 2-3 voor de Noord-Ieren.

Odds

De bookies zien Holland als favoriet. De pre-wedstrijdquoteringen voor een thuiszege van Noord-Ierland lopen dan ook flink op: x7,00 je inleg is momenteel de gemiddelde odd. Ook een gelijkspel kan rekenen op hoge quoteringen: gemiddeld x4,33. Wint Nederland? Dan ontvangen spelers op een zege van Oranje x1,44 keer hun inleg retour.

Wedden op Voetbal

Bij Wedden op Sport besteden we veel aandacht aan wedden op voetbal, de grootste sport ter wereld. Tevens is dit ook de sport waarop het meest gegokt wordt. Naast paardensport en F1, die samen met voetbal de Top-3 vormen. Voetbal is populair vanwege de vele winstkansen. Wedstrijden volgen elkaar snel op en ook tijdens de voetbalduels kan er flink gegokt worden: wie krijgt de eerste gele kaart? Valt er rood? Wat wordt de ruststand? Wint de favoriet met meer dan 2, 3 of 4 goals verschil? Al die opties maken een voetbalwedstrijd voorspellen interessant en leuk! Aarzel dus niet en speel met met Wedden op Sport!

 

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.