Nederland - Sri Lanka: jacht op ticket WK Cricket 2023

Cricket is misschien niet de grootste sport in Nederland, maar wé zijn er wel goed in. Het Nederlandse team is momenteel bezig aan het kwalificatietoernooi voor deelname aan het WK Cricket 2023. En onze mannen doen het tot nu toe niet onverdienstelijk. Afgelopen week werd de tweede ronde bereikt en dus lonkt deelname aan het wereldkampioenschap! Voorspel Nederland – Sri Lanka via Wedden op Sport en sla een winnende wicket bij de online bookmakers!

Historie

Het Nederlandse cricketteam heeft nog geen lange historie, maar het WK cricket bestaat al wel jarenlang. Al in 1975 werd het WK voor het eerst georganiseerd. De organisatie ligt in handen van de International Cricket Council (ICC). De spelvorm is het One Day International, eendagswedstrijden van 50 overs. Het kampioenschap wordt om de vier jaar gehouden en zal dit jaar plaatsvinden in India.

Tot op heden zijn er twaalf kampioenschappen gehouden. Australië won vijfmaal (1987, 1999, 2003, 2007, 2015), West-Indië (1975 en 1979) en India (1983 en 2011) tweemaal. Pakistan (1992), Sri Lanka (1996) en Engeland (2019) wonnen elk één keer.

Favoriet Nederland – Sri Lanka

Het eindtoernooi zal pas in oktober en november plaatsvinden. Komende weken wordt er door diverse landen nog gestreden om de laatste tickets. Nederland is dus ook nog altijd in de race om deel te nemen aan het eindtoernooi. Oranje behoort na de zege op de West-Indiërs tot de favorieten om het WK ticket binnen te slepen. Ook de West-Indiërs zelf worden door de bookmakers als grote kanshebber gezien.

Daarnaast wordt er veel verwacht van gastland Zimbabwe, Schotland en van Sri Lanka. Oman plaatste zich ook voor de Super Six play-offs maar heeft volgens de wedkantoren de minste kans om hierin succesvol te zijn. De eerste wedstrijd in de Super Six gaat tussen Nederland en Sri Lanka. Oranje is hierin volgens de bookmakers de underdog en dus kan er flink worden gescoord met een zege voor de Nederlandse cricketmannen. Maar na een sterke eerste ronde op dit ICC is de verwachting dat de verschillen minder groot zijn dan op basis van wereldranglijsten posities en historische data verwacht werd.

Odds Nederland – Sri Lanka

Een zege voor de Nederlandse cricketploeg levert bij de betere bookmakers een forse winstbonus op. De ingelegde geldbedragen bij plaatsing van een voorspelling voor winst van Oranje worden tot maximaal 6,00 keer zoveel waard. Sportgokkers moeten dan inzetten op een zege voor het hometeam.

Sri Lanka is volgens het wedstrijdformulier de uit ploeg. Weddenschappen op het ‘away’ land liggen een stuk lager in de pre-wedstrijd quoteringen. De maximale bookmakersbonus ligt in dat geval op 1,11 keer het ingelegde speelbedrag.

Wedden op Cricket

Het online Wedden op Cricket wedstrijden wordt steeds vaker gedaan door Nederlandse Sportgokkers. De sport groeit snel in populariteit en de goede prestaties van het Nederlandse team tijdens deze WK cricket 2023 kwalificaties helpt daar zeker bij.

Bekijk de actuele odds en deals voor de Super Six wedstrijden van Nederland en scoor de beste deal bij de eerstvolgende wedstrijd Nederland – Sri Lanka via Wedden op Sport!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.