Motorcross: GP Valkenswaard zonder Jeffrey Herlings

Dit weekend wordt op het Eurocircuit van Valkenswaard de GP van Nederland gehouden. Viervoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings ontbreekt dit jaar vanwege een handblessure die hij in het voorseizoen opliep. Grootste kanshebbers voor een zege in de MXGP-klasse is nu Tony Cairoli. De op Sicilië geboren 33-jarige Italiaan heeft al negen wereldtitels op zijn naam staan. Dat is er één minder dan Stefan Everts (en overigens ook zijspangeweldenaar Daniël Willemsen). Vorig jaar werd Cairoli keer op keer verslagen door Herlings, maar was hij wel ‘best of the rest’.

Cairoli is dan topfavoriet bij de bookmakers voor winst in de GP Valkenswaard, maar mist volgens eigen zeggen de competitie met Herlings wel: “Het is natuurlijk heel mooi als hij erbij is. Hij zorgt ervoor dat ik gefocust ben, niet alleen ik, maar ook alle andere rijders. Ik weet niet hoe hoog het niveau dit jaar is en dat kunnen we pas zeggen als hij er weer bij is. Op dit moment concentreer ik me per Grand Prix op de grootste uitdager”, vertelt hij aan Motorsport.com. Herlings zelf laat bij de NOS weten te mikken op een comeback in mei tijdens de GP van Italië in Montova.

“Dit jaar nog beter voorbereid”

En die uitdager zal zondag Tim Gajser zijn. De 22-jarige Sloveense MX2-crosser die Cairoli enigszins kan bijbenen. De fabrieksrijder van Honda en voormalige MXGP-wereldkampioen werd dit seizoen al drie keer tweede en pakte tijdens de GP van Groot-Brittannië de winst in de tweede manche. Gajser staat acht punten achter op Cairoli en zal proberen dat gat in Valkenswaard zoveel mogelijk te dichten. Dat zal niet gemakkelijk worden, want Cairoli verkeert volgens eigen zeggen in bloedvorm: “Ik ben dit jaar beter voorbereid, mijn uithoudingsvermogen is beter. Gajser is sneller dan vorig jaar, dus we zullen niet weten wat de echte situatie is tot Jeffrey weer op zijn beste niveau terug is. Wat we in de tweede manche hebben laten zien, is ook wat ik vorig jaar heb laten zien in duels met Jeffrey. De snelheid is goed, het niveau is hoog en een fout zit in een klein hoekje”, blikt de leider in de stand vooruit op de wedstrijd van zondag.

Outsider

Yamaha-coureur Gautier Paulin mikt na een prima seizoenstart op het podium in Valkenswaard. Paulin kan goed uit de voeten op het Eurocircuit (in 2015 en 2017 croste hij naar de winst op dit circuit), maar een overwinning zit er dit jaar volgens de kenners niet in. Ook de bookmakers schatten de winstkansen laag in, maar inzetten op een Top-3 notering kan zeker renderen!

Neerlands hoop

Onze landgenoot Glenn Coldenhoff moet de honneurs waarnemen nu Jeffrey Herlings forfait moeten geven. Coldendoff doet het dit seizoen lang niet slecht, zeker omdat de voorbereiding op het seizoen een deuk opliep na een zware crash op het circuit van Lommel. Toch scoorde hij in de Argentijnse GP al enkele WK-punten, drie weken later in Engeland liet hij zien echt op de weg terug te zijn door een knappe Top-10 te halen. Coldenhoff hoopt in Valkenswaard het thuispubliek te kunnen verrassen met een plaatsje in de Top-5!

MX2-klasse

Hoewel de focus bij ons op de MXGP ligt, vanwege de sublieme prestaties van Herlings in de afgelopen jaren wordt er natuurlijk ook gestreden om de winst en de punten in de MX2-klasse. Die laatste manche zal verreden worden om 17:00 uur als de MXGP-rijders al klaar zijn met hun manches. De Nederlander Calvin Vlaanderen behaalde afgelopen weekend een knappe tweede plaats bij de GP van Groot-Brittannië. Hij zal voor eigen publiek voor de winst willen gaan, maar zal stevige concurrentie krijgen van onder meer Thomas Olsen (winnaar vorige week), de Duitser Henry Jacobi (Kawasaki) en de Franse snelheidsduivel Tom Vialle op KTM. Ook Jorge Prado (SPA) zal na de winst in Argentinië gebrand zijn op een nieuwe zege tijdens de GP Valkenswaard.

Odds

Een motorsport grand prix bestaat uit meerdere manches. Er kan dus meerdere keren worden ingezet op de winnaar van een manche. Na afloop worden de resultaten van de diverse manches bij elkaar opgesteld en wordt een overall winnaar gekroond. Het is dus ook nog mogelijk om hier op in te zetten. Kansen genoeg dus! En vaak zijn de kanshebbers vooraf redelijk goed te voorspellen, omdat de fabrieksrijders van de grote teams op betere machines rijden dan de rest van het veld. Dit vergroot de winstkans van spelers op motorcross evenementen. Check bij onze bookmaker-partners op weddenopsport.nl en zie wat de actuele odds zijn voor de GP Valkenswaard en kies jouw favoriet voor zondag!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.