Michael van Gerwen favoriet bij hervatting Premier League Darts

Vanaf dinsdag 25 augustus worden de vijf afgelaste speelronde van de Premier League Darts 2020 ingehaald. In het al eerder gebruikte Milton Keynes wordt een week lang op hoog niveau gespeeld door de Top-8 van de Order of Merit en door enkele challengers die per ronde verschillend zijn. Wedden op Sport gooit graag 180 punten door de hoogste odds voor dit topevent voor je op te zoeken!

Historie

Maar we beginnen eerst met een klein stukje geschiedenisles. Het is immers als een tijdje geleden dat de eerste zes speelronden werden afgewerkt. Glen Durrant is de verrassende leider na zes wedstrijden. De Engelsman won vier van de zes partijen en houdt daarmee zelfs Michael van Gerwen van zich af. De Nederlandse nummer één op de Order of Merit staat tweede met een slechter leggemiddelde dat Durrant. MVG won ook vier keer, maar verloor ook twee partijen in het eerste deel van dit seizoen.

Michael Smith staat vierde. Hij verraste met goed spel in de eerste zes speelronden, omdat Nathan Aspinall vierde staat, valt wereldkampioen Peter Wright buiten de Top-4. Wright kan echter op de eerste speeldag van de komende Premier League Darts serie al terugkeren in de top. Hij speelt in de eerste twee ronden tegen Glen Durrant en Mighty Mike, dat beloven twee bijzonder interessante potjes te worden! Deze zestiende editie staat sowieso bol van de topwedstrijden, want ook Gary Anderson en Gerwyn Price proberen zich nog in de top van het klassement te nestelen en dan zijn er nog diverse challengers (waaronder Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena) die de toppers het leven zuur kunnen maken.

Favorieten

Durrant is niet direct de grote favoriet bij de bookmakers. De huidige koploper na zes speelronden komt zelfs niet voor in de Top-3 bij de favorietenlijstjes. Van Gerwen blijft de topfavoriet, Peter Wright volgt als goede tweede en Gerwyn Price is voor veel online wedkantoren de logische nummer drie in de eindstand van deze Premier League Darts 2020.

Maar voordat het zover is, moeten er nog heel wat ronden worden afgewerkt. Na de eerste fase valt er sowieso één speler af en op dit moment is dat Daryl Gurney. Hij is negende en laatste in de stand. Door outsider Gary Anderson en mede-topfavoriet Peter Wright zal er een achtervolging ingezet moeten worden om zich bovenin te kunnen melden, want na de tweede fase gaan er slechts vier darters naar de play-offs. De komende vijf wedstrijden zijn dan ook extreem belangrijk voor de kansen in het vervolg van deze competitie.

Odds

De eerste speelavond bevat direct vijf topwedstrijden! Michael Smith en Gary Anderson verschijnen dinsdag 24 augustus als eerste aan de oche. De TOTO schat de kansen voor beide spelers gelijk in. Winst voor Smith levert x2,40 keer je inleg op, een overwinning van Anderson staat gemiddeld op x2,35. Het meeste geld valt te verdienen met een gelijkspel: x3,75!

In de tweede partij komt Van Gerwen al in actie. Het wordt een herhaling van de finale van vorig jaar. Hierin speelde MVG tegen Rob Cross en liet de Engelsman alle hoeken van het bord zien: 11-5. Ook dit keer verwachten de bookies een simpele zege voor de darter uit Brabant: x1,40 als Mighty Mike wint. De odd voor winst van Cross ligt een stuk hoger: x5,35! Spelen beide heren gelijk tegen elkaar, dan wordt er gemiddeld x4,95 keer je inleg uitbetaald.

In de derde partij van de eerste speelavond zien we Nathan Aspinall in actie komen. De coming boy van de afgelopen jaren speelt tegen Price. Aspinall is volgens de online gokkantoren de underdog: x2,55 als hij wint. Pakt Price de punten, dan pakken spelers op een zege van hem x2,30 keer hun inleg mee bij de bookies. Een gelijkspel zorgt ook hier voor de hoogste odd: x3,90.

De vierde pot gaat tussen Chris Dobey (challenger) en Daryl Gurney (de nummer laatst). Dobey maakt volgens de bookmakers kans om te winnen: x2,65 keer je inleg als hem dat lukt. De kansen voor Gurney wordt slechts iets hoger ingeschat: x,215 bij winst van de Noord-Ier. Bij een gelijkspel (6-6) is de odd momenteel x3,80 keer het ingelegde speelbedrag.

De vijfde en laatste wedstrijd van de openingsavond gaat tussen Wright en Durrant. En dit belooft een spannend potje te worden! Wright krijgt als quotering x1,90 keer de inleg mee en is dus duidelijk favoriet. Maar Durrant is niet voor niets leider en heeft vaker bewezen dit soort wedstrijden naar zich toe te kunnen trekken. Lukt hem dan dinsdagavond ook? Dan keren de bookmakers x3,05 keer het speelbedrag uit.

Wedden op Darts

Tijdens de coronabreak was het mogelijk om te gokken op de PDC events als de Home Tour en de Summer Series. Maar met de herstart van de Premier League is het topdarten echt weer van start gegaan. Nog altijd zonder publiek, maar met de mogelijkheid om mee te spelen via Wedden op Sport! Gooit jouw favoriet zijn pijlen raak, dan profiteer je mee en ga jij ook als winnaar de boeken in.

Laat deze kans niet liggen, want van dinsdag 26 augustus tot en met 30 augustus kan je dagelijks geld verdienen met het Wedden op Darts en het correct voorspellen van dartswedstijden! Na een korte break (tussen 31 augustus en 2 september) vervolgt het dartscircus met nog eens vier speelronde (zonder publiek) in Milton Keynes. Check dus dagelijks onze bookmakerspagina voor de actuele odds en deals bij TOTO.nl!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.