Wielrennen: Luik - Bastenaken - Luik

Zondag 25 april wordt het wielervoorjaar 2021 afgesloten met de Belgische klassieker: Luik – Bastenaken – Luik. Wie wint de deze Waalse wielerkoers? Voorspel de uitslag, winnaar of statistieken bij deze eendagswedstrijd uit de WorldTour en ga juichend over de streep bij Wedden op Sport!

Historie Luik – Bastenaken – Luik

Luik – Bastenaken – Luik behoort tot de zogeheten monumenten uit het wielrennen. Dit zijn de vijf grootste (en oudste) eendagswedstrijd uit het wielrennen. De eerste editie van deze wielerwedstrijd vond dan ook al plaats in 1892 (!). Komende zondag gaat het de 107e uitvoering worden van het wielerspektakel door de Ardennen.

Léon Houa. Deze naam zegt je waarschijnlijk niks, maar hij won de eerste drie edities van Luik – Bastenaken – Luik. De Belg Houa kreeg na zijn trio zeges vele landgenoten als opvolger. Het duurde tot 1960 alvorens een Nederlander deze koers op zijn naam kon schrijven: Albertus Geldermans had de eer de eerste Nederlandse winnaar in Luik te zijn.

In 1983 was Steven Rooks de tweede landgenoot die mocht juichen in de Waalse stad. Adrie van der Poel, de vader van Mathieu van der Poel, zorgde voor een derde Nederlandse overwinning in 1988. Vervolgens was het lang wachten om het kwartet overwinningen voor ons land compleet te maken. Wout Poels deed dat in 2016 door op indrukwekkende wijze in barre weersomstandigheden solo over de streep te komen.

Vorig jaar was er winst voor de Nederlandse Jumbo – Visma formatie. Primoz Roglic klopte in een koninklijke sprint alle andere favorieten. Roglic verwees Marc Hirschi en Tadej Pogacar naar de ereplaatsen op het podium.

Favorieten

De favorieten voor Luik – Bastenaken – Luik 2021 zijn voor een groot deel dezelfde namen als vorig jaar. Bij de online bookmakers die wielerweddenschappen aanbieden duikt de naam Roglic vaak op. Ook Waalse Pijl winnaar Julian Alaphilippe staat hoog in de favorietenlijstjes bij de bookies. Bauke Mollema, woensdag elfde en beste Nederlander, in de Waalse Pijl staat tussen de outsiders.

Opvallend is dat Pogacar en Hirschi, de nummer 2 en 3 van 2020, dit seizoen in één ploeg zitten: Team UAE. De ploeg start dus met twee (top)favorieten. De vraag is welke troefkaart er zal worden uitgespeeld zondag in Luik?

Odds Luik – Bastenaken – Luik

De pre-odds noteringen voor de 107e editie van Luik – Bastenaken – Luik staan al even scherp als de renners zelf. Bij een winnende gok op Roglic krijg je x4,75 keer het ingelegde speelbedrag uitbetaald.

Is zondag Alaphilippe na 259,1 kilometer koers de beste in Luik? Dan betalen de online bookmakers gemiddeld x7,00 keer je inleg uit. Tourwinnaar Pogacar is momenteel gemiddeld x8,00 je speelbedrag waard.

Alejandro Valverde tikte afgelopen weken steeds tegen het venster, maar kwam tekort voor winst. Lukt hem dat op 41-jarige leeftijd zondag wel? Dan tikken wielerpunters die dit voorspelden x10,00 hun inleg af bij de sportbookmakerskantoren!

Andere namen die veel gespeeld worden zijn: Tom Pidcock, Michael Woods, Maximilian Schachmann, Adam Yates, Richard Carapaz, Michal Kwiatkowski, Jakob Fuglsang en Marc Hirschi. En waar blijft Mollema dan? Onze landgenoot staat net achter die mannen met een pre-race quoteringen van x67,00 het ingelegde speelbedrag als Mollema zondag LBL wint!

Wedden op Wielrennen

Liége – Bastogne – Liége, zoals de Franstalig Belgen zeggen, is één van de grootste wielerwedstrijden van het jaar. Voor online gamers die willen Wedden op Wielrennen dus een uitstekende gelegenheid om hun geluk te beproeven. Denk jij te weten hoe deze koers gaat verlopen? Speel dan mee via Wedden op Sport en zet in op jouw favoriet!

De 107e editie van Luik – Bastenaken – Luik 2021 is op zondag 25 april 2021. Bij de start vervallen alle pre-odds en kan je alleen nog meespelen volgens de live betting odds. Check onze bookmakerspagina voor alle actuele deals en quoteringen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.