Kwartfinale FA Cup: United, Arsenal, Chelsea en City

Komend weekend worden de kwartfinales in de Engelse FA Cup afgewerkt. Waar Nederland ervoor kiest geen competitie en geen bekertoernooi meer te spelen, wordt er aan de andere kant van de plas juist alles aan gedaan om elk duel dat op de agenda stond nog te spelen. Dit weekend komen onder meer Manchester United, Arsenal, Chelsea én Manchester City in actie. 

Historie

Het toernooi begon begin november met 128ste finales, hetgeen betekent dat er in de eerste ronde maar liefst 256 clubs actief waren. En toen deden de clubs uit de Premier League nog niet eens mee. Inmiddels zijn er nog acht ploegen over die kans maken op het winnen van de FA Cup, het belangrijkste bekertoernooi in Engeland. Op 20 juli 1871 introduceerde Charles W. Alcock een toernooi waaraan alle clubs konden deelnemen: de FA Challenge Cup. En dit wordt, nu honderdvijftig jaar later nog altijd gespeeld volgens het knock-out systeem.

Favorieten

Op zaterdag speelt Norwich City thuis tegen Manchester United, uiteraard zonder publiek. Opvallend is dat alle topfavorieten uit spelen, want ook Arsenal gaat met de spelersbus op pad. The Gunners spelen zondag de 28ste tegen Sheffield United. Diezelfde dag gaat Chelsea op bezoek bij Leicester City en in de avonduren komen Newcastle United en Manchester City nog in actie. In alle vier de kwartfinales zijn de uitspelende ploegen door de TOTO aangemerkt als favoriet en dat zien we ook terug in de odds.

Odds

Bij Norwich City – Manchester United staan de quoteringen bij de Nederlandse bookmaker op een gemiddelde uitkering van x5,50 keer je inleg als de thuisploeg wint. Komt er een return vanwege een gelijkspel? Dan keert de TOTO in het 1×2 spelsysteem op dit moment x3,95 keer het ingelegde speelbedrag uit aan spelers die dit vooraf wisten te voorspellen! Bekert United door? Dan bedraagt de uitkering richting de gokkers met de juiste uitslag op het TOTO-formulier: x1,95 keer hun inleg.

Bij het duel Sheffield – Arsenal zijn de uitschieters minder hoog, maar zijn er geen lage quoteringen. Als Sheffield wint, wordt er x2,80 je inleg uitgekeerd. De bookies betalen x3,15 keer je inleg uit als er een gelijkspel uit de bus rolt en jij dit vooraf al goed wist te voorspellen via Wedden op Sport.nl! Wint Arsenal? Dan zijn de odds gemiddeld x2,45.

En dan de kraker van deze kwartfinalestrijd: Leicester City – Chelsea. De TOTO betaalt gemiddeld x2,70 keer het aantal ingelegde euro’s uit als Leicester wint. Lukt het Chelsea om ook buiten Londen te winnen, dan staat de odd momenteel op x2,46. En het leuke aan Wedden op Voetbal is dat zelfs wanneer er geen winnaar is, jij toch kan winnen. Want bij een gelijkspel wordt er x3,30 keer het ingelegde speelbedrag uitgekeerd aan spelers die via Wedden op Sport hebben meegespeeld!

Tot slot de pot tussen Newcastle United en Manchester City. The Cityzens zijn uiteraard favoriet: x1,18 als zij winnen. Een gelijkspel zorgt al voor een monsterquotering: x6,60! Maar het wordt pas echt bizar als Newcastle in staat blijkt te zijn om City uit de FA Cup te knikkeren: x12,75 (!) het ingelegde speelbedrag zal dan uitgekeerd worden door Koning TOTO!

Wedden op Voetbal

Topvoetbal kijken is ook onze grootste passie, maar we worden pas echt supporter als we zelf meespelen. Gelukkig kan dat ook als je geen profvoetballer bent, want bij Wedden op Sport kan je meedoen bij elke topwedstrijd in Europa (en daarbuiten). Waag jij dit weekend ook een gokje op de kwartfinales van de FA Cup? Dan profiteer je van de hoge odds, welkomstdeal en/of combi-boost die de TOTO voor je in petto heeft. Ga snel naar onze bookmakerpagina en scoor die unieke kans op een extra zakcentje!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.