Knallende weddenschappen bij Klassieker Ajax Amsterdam - Feyenoord Rotterdam

Aanstaande zondag wordt de 196e Klassieker tussen Ajax en Feyenoord gespeeld. In de zeventiende speelronde van de Eredivisie krijgen de Amsterdammers bezoek van de Rotterdamse formatie. Het is direct een ontmoeting tussen de huidige nummer één (Ajax) en twee (Feyenoord) van de Eredivisie. Welke ploeg scoort hier de meeste punten en komt als winnaar uit deze 196e uitgave van Ajax – Feyenoord? Voorspel de uitkomst via Wedden op Sport en pak de hoogste odd!

Historie

De allereerste Klassieker werd gespeeld op 9 oktober 1921, toen in Rotterdam. De wedstrijd eindigde, zoals het hoort in een eerste treffen tussen twee grootheden, in een gelijkspel: 2-2. Sindsdien zijn er veel epische ontmoetingen geweest tussen beide elftallen. Ajax won tot nu toe 88 edities van de Klassieker, Feyenoord zegevierde 46 keer.

De laatste maal dat de Rotterdammers op bezoek bij Ajax wonnen, is alweer ruim vijftien jaar geleden. Op 28 augustus 2005 werd het 1-2 in de Klassieker. In 2011 en 2015 wisten de bezoekers nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, alle andere edities die de afgelopen vijftien jaar in Amsterdam zijn gespeeld gingen naar de gastheer: Ajax.

De grootste zege ooit komt op naam van – alweer – Ajax. In het onderlinge duel van 18 september 1983 werden de bezoekers uit de wereldhavenstad volledig weggespeeld. Ajax won die uitgave van de Klassieker – afgewerkt in het Olympisch Stadion – met maar liefst 8-2!

Favoriet

Ajax is mede vanwege al die statische voordelen ook voor komende zondag weer de uitgesproken favoriet. Bij de bookmakers houden maar weinig mensen rekening met een eerste zege van Feyenoord sinds 2005. Gezien de huidige vorm van beide elftallen is het echter geen uitgemaakte zaak dat Ajax dit duel gaat winnen.

Gezien de uitslagen is Feyenoord wellicht zelfs licht favoriet. Ajax speelde in de laatste vijf competitieduels twee keer gelijk en Feyenoord verloor één keer. De Amsterdammers pakten daarmee dus één punt minder dan de Rotterdammers: 11 om 12. Het verschil op de ranglijst is drie punten, waardoor dit met recht een zes punten wedstrijd genoemd mag worden!

Odds

Ook bij de online bookmakers valt er veel te maken en te breken. Een winnende weddenschap levert veel op, een foute inschatting zorgt voor een gemiste kans! De hoogste bonussen zijn te verdienen bij een correcte voorspelling op winst voor Feyenoord. De bookmakers waar je op voetbal kan gokken betalen dan gemiddeld x5,70 keer je inleg uit!

Speel je op een gelijkspel? Dan kan je ook flink scoren! Rolt er zondag een puntendeling uit de bus? Dan is de Klassieker onbeslist, maar zijn de online gamers die hierop speelden de winnaars! Zij ontvangen gemiddeld bijna vijf keer hun speelbedrag. Bij Koning TOTO staat een gelijkspel momenteel op x4,70 keer het ingezette wedbedrag!

Spelen op favoriet en thuisploeg Ajax levert het minste op. Gezien de verwachtingen van de bookmakers zet je dan wel in op de uitslag met de hoogste winstkans. De pre-odd uitkering staan in het 1×2 spelsysteem op iets meer dan vijftig procent van je inleg: x1,52.

Wedden op Voetbal

Bij het Wedden op Voetbal is het vooral leuk om te spelen op topwedstrijden. Ajax – Feyenoord is – zeker historisch gezien – de grootste topwedstrijd in Nederland! Pak je kans om te scoren bij de Klassieker en vul je voorspelling in op onze bookmakerspagina.

Elk wedformulier kan uiteindelijk de winnende worden, dus laat je voetbalkennis spreken en maak gebruik van onze goktips op onze website. Naast voorbeschouwingen kan je hier ook terecht voor achtergrondinformatie over de juiste strategie, top bookmakers voor het spelen op Ajax en/of Feyenoord en tips voor het optimaal benutten van je speelgeld bij het Wedden op Voetbal!

De wedstrijd begint op zondag 17 januari om 16:45 uur. Zet dus op tijd in en win met je voorspelling voor Ajax Amsterdam – Feyenoord Rotterdam!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.