Het klassieke voorjaar: Gent – Wevelgem

Komende zondag start het echte klassieke voorjaar met de Belgische topkoers Gent – Wevelgem, onderdeel van de World Tour en de eerste wielerwedstrijd van grote importantie bij onze zuiderburen. Voor Nederland is deze koers lange tijd een lastige te winnen wedstrijd geweest, maar met Dylan Groenewegen lijkt daar verandering in te komen. De sprinter van Jumbo-Visma won deze week al De Driedaagse Brugge – De Panne en is topfavoriet voor zondag!

Historie

Vorig jaar wist Peter Sagan die topkoers op zijn naam te schrijven. De flamboyante Tsjech was sprinters Elia Viviani en Arnaud Démare te snel af in de straten van Wevelgem. Dit was overigens niet zijn eerste zege in deze wielerklassieker: Sagan won ook in 2016 en 2013.

Dylan Groenewegen krijgt ijzersterke ploeg mee

In 2017 won er nog eens een Belg: Greg van Avermaet en voor een Nederlandse zege moeten we helemaal terug naar 1989. Toen won Gerrit Solleveld. Het wordt dus echt weer eens tijd voor een Hollandse zondagmiddag in Wevelgem. Wellicht kan Dylan Groenewegen hiervoor zorgen? De sprinter liet expres de Spaanse rittenkoers ‘Volta a Catalunya’ lopen om in topvorm aan het vertrek te staan. Groenewegen krijgt zondag hulp van Mike Teunissen, Taco van der Hoorn, Danny van Poppel, Maarten Wynants (Bel) en Amund Grøndahl Jansen (Nor). De andere troefkaart van Jumbo-Visma is Wout van Aert. Hij mag zondag voor zijn eigen kansen gaan.

Overige favorieten

Er staan zondag veel sprinters aan het vertrek. De echte klassieke renners zullen op de laatste passage over de Kemmelberg proberen het sprintersgilde te lossen, maar met meerdere ploegen die mikken op een massasprint zou dat weleens heel lastig kunnen worden. Naast de eerder genoemde Peter Sagan en Dylan Groenewegen staan ook sprintkanonnen als Arnaud Démare (vorig jaar 3e), Sonny Colbrelli, Matteo Trentin, John Degenkolb en Boasson Hagen aan het vertrek.

Nederlandse sprintelite

Ook uit eigen land krijgt Groenewegen concurrentie want Fabio Jakobsen (Deceuninck Quick-Step) heeft dit jaar al lastige sprintkoersen gewonnen. En wat te denken van Cees Bol? De coureur uit de Sunweb-formatie van Tom Dumoulin schreef vorige week verrassend genoeg Nokere Koerse op zijn naam en behoort ook zondag tot de outsiders.

Van der Poel

Maar de belangrijkste naam is wellicht nog niet genoemd: Mathieu van der Poel. Het supertalent komt uit de veldrijwereld, maar maakt snel naam op de weg. Van der Poel viel in Nokere Koerse, maar wist enkele dagen later de GP Denain op zijn naam te schrijven. Ondanks de pijn die hij nog steeds voelde van die valpartij. Van der Poel is ook zondag weer één van de favorieten.

Wedden op Wielrennen

Wil je inzetten op de winnaar van Gent – Wevelgem? Dan zit je bij Wedden op Sport goed! Wij hebben de beste bookmakers geselecteerd die de hoogste odds aanbieden bij wielerwedstrijden. Vooraf inzetten levert vaak een hoge uitkeringen op, maar live-betting is bij wielrennen de meest gebruikte wedmethode. Gedurende de wedstrijd wordt namelijk vaak al wel duidelijk wie de favoriete voor de zege zijn. Dat vergroot de kans op een goede gok!

Volg komende zondag deze prachtige wielerklassieker en zet in via Wedden op Sport om ook als winnaar gehuldigd te kunnen worden!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.