Herstart van de Eredivisie: Heerenveen - Ajax

De interlandperiode is voorbij en dat betekent dat komend weekend de vaderlandse competitie weer wordt hervat. Op het programma staat onder meer de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Ajax, die zondag tegenover elkaar staan in het Abe Lenstra Stadion. Voorspel de winnaar van SC Heerenveen – Ajax op Wedden op Sport!

Historie

Sc Heerenveen is over het algemeen een tegenstander waar Ajax weinig moeite mee heeft, ondanks dat de Friezen regelmatig in de subtop te vinden zijn. De laatste keer dat de Friezen in competitieverband wisten te winnen van Ajax, dateert alweer uit 2009. In Amsterdam won Heerenveen toen met 0-1, terwijl de Friezen dat seizoen de thuiswedstrijd met 5-2 wisten te winnen.

De seizoenen daarop wist Heerenveen echter geen vuist meer te maken tegen de Amsterdammers. Er werd nog viermaal gelijkgespeeld, maar de andere ontmoetingen werden allemaal gewonnen door Ajax. De laatste keer dat Heerenveen een punt wist te pakken, dateert uit 2019. De spectaculaire wedstrijd eindigde toen in een 4-4 gelijkspel.

Favoriet

Niet alle Ajacieden kwamen ongeschonden terug uit de interlandperiode. Zo viel Daley Blind in de wedstrijd van Oranje tegen Gibraltar geblesseerd uit met een enkelblessure. Hij zal er tegen Heerenveen in ieder geval niet bijzijn. Maar ondanks zijn absentie is Ajax de favoriet tegen Heerenveen.

Ajax was voor de interlandperiode in goede doen, getuige ook de resultaten van de laatste wedstrijden. Na de winterstop werd er alleen niet gewonnen van PSV. Ajax wist tegen de Eindhovenaren tweemaal een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Heerenveen doet het na de winterstop nog niet erg goed. De ploeg van trainer Johnny Jansen wist nog maar drie keer te winnen in de competitie en dat is veel te weinig voor een club als Heerenveen.

Odds

De pre-odds van de bookmakers zijn dan ook in het voordeel van de Amsterdammers. Een overwinning voor Ajax levert x1,25 keer je inzet op. En dat is behoorlijk weinig, vooral als je dat afzet tegen de quotering voor een zege voor SC Heerenveen. Die quotering staat namelijk op x8,85. Gezien de huidige verhoudingen in de competitie en de vorm van de Friezen is dat echter niet zo vreemd.

De kans dat het komende ontmoeting weer zo spectaculair zal worden als de 4-4 uit 2019, is niet zo groot. Toch levert een gelijkspel x5,95 keer je inzet op. Daarmee schatten de bookmakers de kans op een gelijkspel hoger in dan een zege voor SC Heerenveen.

Behalve deze pre-odds, die gelden tot de aanvang van de wedstrijd, zijn er ook verschillende opties voor live gokken tijdens Heerenveen – Ajax. Bezoek daarvoor onze site tijdens deze wedstrijd om mee te spelen met één van deze opties!

Wedden op Sport

De fans van het clubvoetbal kijken weer reikhalzend uit naar de herstart van de competitie. Kan Heerenveen verrassen en de weg naar boven weer inslaan? De Friezen verrasten onlangs ook Feyenoord al tweemaal, dus Ajax is gewaarschuwd. Veel fans zullen dan ook weer meedoen met de verschillende weddenschappen die er mogelijk zijn.

De Nederlandse competitie is erg in trek bij het Wedden op voetbal, en dat zal vooral zo zijn bij deze herstart na de interlandperiode. Doe jij ook mee bij één van de vele weddenschappen? Voorspel SC Heerenveen – Ajax nu bij Wedden op Sport en grijp één van de mooie online deals via onze site!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.