Herneming Primera Division doet Spaanse harten sneller kloppen

Menig voetballiefhebber heeft er maanden naar uitgekeken: de herneming van La Liga Santander! Na ruim twaalf weken wachten is het deze donderdag dan eindelijk zo ver: de Spaanse voetbalcompetitie begint dan weer en is direct een straffe match gepland als Sevilla FC en Betis Sevilla elkaar treffen in de altijd beladen stadsderby. Zaterdag knoopt ook FC Barcelona aan met een match op verplaatsing bij Mallorca en zondag is het de beurt aan Hazard en Courtois als Real Madrid thuis Eibar ontvangt. 

Historie

La Liga is bezig aan haar 69e uitgave. De allereerste editie werd in 1929 gehouden. Real Madrid is sinds de oprichting van de Primera Division 33 maal de primus geweest, FC Barcelona schoot tot noch toe 26 maal de hoofdvogel.

Enkel Atletico Madrid (seizoen 2013 – 2014) en Valencia (2003 – 2004) wisten in de voorbije decennia de hegemonie van de twee Spaanse grootmachten te doorbreken.

Favorieten

Ook in de huidige competitie zijn het Real en Barça die dicteren. Barcelona is fier leider met 58 punten uit 27 matches. Real volgt op amper twee punten, maar liet de kans om koploper te zijn zelf lopen toen er in de laatste match voor de coronabreak met 2-1 werd verloren op verplaatsing bij Betis Sevilla.

Datzelfde Betis treedt dus donderdag aan tegen stadsgenoot Sevilla FC, dat keurig derde staat in La Liga. Sevilla heeft echter ‘slechts’ 47 punten en kan zich normaal gezien niet meer mengen in de titelstrijd. De overige teams die strijden om de Europese tickets staan dichtbij elkaar. Tussen Sevilla (derde) en Valencia (zevende) zit maar vijf punten.

Odds

De bookmakers maken zich vooral druk om de herneming van de grote twee. De matches van donderdag en vrijdag zijn uiteraard wel terug te vinden op onze bookmakerspagina, maar in dit artikel beperken we ons tot de Catalaanse grootmacht en de topequipe uit de Spaanse hoofdstad.

FC Barcelona begint haar laatste deel van La Liga op het eiland Mallorca. Aldaar gaat Barça proberen Real Mallorca drie punten afhandig te maken. Bij een geslaagde missie keren de bookmakers gemiddeld x1,27 keer uw inleg uit.

Bij een draw staan de odds momenteel op x5,50. Maar dat is nog niet hoogste odd! Die vinden we terug bij een zege van Mallorca. De bookies betalen x8,85 keer uw inleg uit als ze Barcelona weten te vloeren!

Zondagavond kunnen we Eden Hazard en Thibaut Coutois weer op het veld verwelkomen als Real Madrid in het trainingsstadion, Estadio Bernabeu wordt verbouwd, aftrapt tegen nummer zestien Eibar. Los Blancos is bij de bookmakers uitgeroepen tot torenhoge favoriet: x1,23 bedraagt de actuele odd bij de wedkantoren.

De bookies tasten gaarne iets dieper in de buidel als het duel onbeslist eindigt: x5,75. De hoogste quotering vinden we als Eibar de topclub met een deceptie achterlaat: x10,50 als Eibar Real verslaat! Check de actuele odds op onze bookmakerspagina en ontdek ook welke straffe odds er gehanteerd worden bij de overige matches in La Liga.

Wedden op La Liga

Wedden op Sport via onze wedkantoren betekent dat u altijd meespeelt volgens de beste odds en welkomstdeals! Laat deze herneming niet aan u voorbijgaan en laat zien dat u een echte kenner van het Spaanse voetbal bent door uw voorspelling nu achter te laten! Wedden op Voetbal is de meest beoefende manier van sportgokken! Waarom? Eén omdat veel mensen er goesting in hebben en twee omdat de winstkansen hoog liggen, zeker in een competities als La Liga. Trek dus ook weer de stoute (voetbal)schoenen aan en doe mee!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.