Halve finale EURO2020: Spanje - Italië

De eerste halve finale van het Europees kampioenschap voetbal is bekend: Spanje – Italië. Komende dinsdag strijden deze twee toplanden in de voetbalwereld tegen elkaar voor een plekje in de finale van EURO2020. Voorspel de winnaar van deze wedstrijd en win via Wedden op Sport!

Historie Spanje – Italië

De meest recente ontmoeting tussen Spanje en Italië dateert uit 2017. Toen wist Spanje in de Nations League op overtuigende wijze de winst te pakken. Het versloeg de Italianen met 3-0. De wedstrijd in Italië eindigde destijds in 1-1.

Op EURO2020 troffen beide landen elkaar in de achtste finales. Toen was de Italiaanse formatie duidelijk sterker. Italië won met 2-0 dankzij goals van Chiellini en Graziano Pellé (ex-Feyenoord).

De Spanjaarden en Italianen spelen dinsdag voor de tiende keer in tien jaar tijd tegen elkaar. Italië won drie van de tien ontmoetingen, Spanje zegevierde tweemaal. Alle andere wedstrijden eindigden onbeslist.

Favoriet Spanje – Italië

De weg naar de halve finales verliep voor Spanje een stuk moeilijker dan voor Italië. Mede hierdoor zijn de Italianen favoriet bij de online bookmakers. De pre-odds ontlopen elkaar desondanks niet veel, omdat Spanje in de afgelopen wedstrijd heeft laten zien ook over een zeer getalenteerde groep te beschikken.

De Spaanse nationale ploeg wist zich vrijdag als eerste te plaatsen voor de laatste vier door Zwitserland te verslaan. Na strafschoppen was de ploeg van bondscoach Luis Enrique de beste van de twee landen, die er een ware voetbalthriller van hadden gemaakt.

De Italianen plaatsten zich voor deze halve eindstrijd door de Belgen naar huis te sturen. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Italianen op voorsprong. Vlak voor rust kwam België terug in de wedstrijd door een makkelijk gegeven penalty. Romelu Lukaku benutte het buitenkansje, maar verder kwamen onze Zuiderburen vrijdagavond niet.

Odds

Een correcte voorspelling op Italiaanse winst levert bij de bookies maximaal x2,55 keer je inleg op. Daarmee is de Italiaanse ploeg net iets minder waard dan een zege van de Spaanse formatie.

Speel je bij bookmakers op Spaanse victorie tegen het ijzersterke Italiaanse voetbalelftal? Dan kun je in het 1×2 spelsysteem maximaal x2,95 de inleg scoren bij een Spaanse finaleplaats.

Een gelijkspel zorgt voor een zeer fraaie bookmaker bonus. Je pakt bij een verlenging in deze halve eindstrijd maximaal x3,15 het ingelegde speelbedrag en dat is ook gelijk de hoogste pre-odd!

Wedden op EURO2020

De halve finales van EURO2020 zijn een uitstekende gelegenheid om een flink uit te pakken bij de online wedkantoren die voetbalweddenschappen aanbieden. Word een winnaar op dit EK door een correcte voorspelling achter te laten bij de top bookmakers van Wedden op Sport.

Let op: Wedden op Voetbal is niet zonder risico. Je kan je volledige inzet verliezen. Lees voordat je begint eerst goed de spelregels door bij de bookmaker van je keuze en bezoek onze kennisbank voor het bekijken van de diverse wedopties en speltypen.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.