Grand Slam of Darts: Kan Michael van Gerwen zijn favorietenrol nu wel waarmaken?

Afgelopen week beleefde we een waar unicum: Michael van Gerwen verloor! Niemand minder dan good-old Barney was verantwoordelijk voor zijn vroege uitschakeling tijdens de World Series Finals: 10-8. Mighty Mike is echter gebrand op revanche en wellicht krijgt hij komend weekend al de kans, want als MvG de eerste ronde overleeft wacht hem mogelijk opnieuw een confrontatie met Raymond van Barneveld. Bang voor de Barney-Army is de darter uit Vlijmen alvast niet: “Zijn laatste wereldtitel behaalde hij nog voor de oorlog”, slijpt Van Gerwen alvast de messen!

Michael van Gerwen: “Ik ben niet te verslaan”

Wie denkt dat de topdarter in zak en as zit na de 10-8 nederlaag op Van Barneveld, die heeft het goed mis. De Brabander is vol zelfvertrouwen en adviseert bezoekers van Wedden op Sport dan ook om gewoon op hem in te zetten: “Ik zit goed in m’n vel en gooi goede gemiddeldes. Als ik mijn ding doe, ben ik niet te verslaan”, helpt hij je een handje om de uitslagen goed te voorspellen.

Van Gerwen is titelverdediger in Wolverhampton. De Nederlander won het toernooi in 2017 voor de derde maal door Peter Wright in de finale te verslaan. Ook nu is MvG gebrand op de eindzege en dus moet Van Barneveld dit keer wél het veld ruimen voor de ambitieuze darter: “Ik wil altijd mijn stinkende best doen, maar niet speciaal omdat ik tegen Van Barneveld moet gooien. Natuurlijk heb ik veel respect voor hem. Maar, met alle respect, hij is niet meer de Van Barneveld van een aantal jaar geleden”, zo vertelt hij aan Omroep Brabant.

‘Mighty Mike’ staat al vier jaar lang eerste op de PDC-wereldranglijst en merkt dat Van Barneveld juist té graag van hem wil winnen. “Dat is ook een beetje het probleem van Van Barneveld. Hij vindt het verschrikkelijk dat er iemand beter is dan hem in Nederland. Dat doet hem pijn, maar dat is ook wel logisch als je kijkt naar wat hij voor het darten heeft betekend.”

Pre-wedstrijdquoteringen

Maar voordat een eventuele nieuwe clash kan plaatsvinden zullen beide heren eerst hun eerste partij tot een goed eind moeten brengen. Van Gerwen speelt zijn wedstrijd op zaterdagavond 10 november omstreeks 23:30 uur tegen de Engelsman Gary Robson. Het is de laatste partij van de eerste speeldag en de bookmakers zien in deze partij geen verrassingen plaatsvinden. MvG wint simpel denken de wedkantoren en de uitkering voor spelers die op Van Gerwen inzetten is dan ook niet heel hoog: x 1,10 keer je inleg.

Gaat Gary Robson wel stunten en vliegen de 180 en 9-darters en triples de Nederlanders om zijn oren? Dan heb je als speler de bull’s eye gevat: x 9,30 keer het ingelegde speelbedrag ontvang je dan op je dartbordje!

Odds voor Barney

Raymond van Barneveld – als veertiende geplaatst – opent dit toernooi met een wedstrijd tegen de relatief onbekende Pool Krzysztof Ratajski, de nummer zestig van de wereldranglijst. De wedkantoren geven de 41-jarige Pool dan ook weinig kans tegen Barney. Wel moet er gezegd worden dat Ratajski het eind vorige maand Adrian Lewis ook nog erg moeilijk maakte tijdens de Players Championship verloor Ratajski met 4-6 van Lewis. Kyle Anderson werd door de Pool tijdens datzelfde toernooi met 6-4 verslagen.

De odds blijven echter in het voordeel van Barney, die bij de World Series Finals na de stunt op Van Gerwen in de volgende ronde kansloos onderuit ging tegen James Wade 11-2. Voor een zege van Raymond van Barneveld keren de bookmakers x 1,72 keer je inleg uit. Wint Ratajski? Dan bedraagt de uitkering x 2,29.

Wat doet Peter Wright?

De pre-wedstrijdquoteringen voor de wedstrijd van Peter Wright – nummer twee op de wereldranglijst – zijn spectaculairder. Als Wright over 9 legs de betere is van zijn tegenstander Williams, dan keren de bookies x 1,26 uit. Maar pakt Jim Williams in Aldersley Leisure Village te Wolverhampton de zege, dan lopen de odds op naar: x 4,45!

Info

The Grand Slam of Darts start op 10 november. De finale vindt plaats op 18 november en gedurende elke ronde kan er via Wedden op Sport ook live gespeeld worden op de wedstrijden in Wolverhampton! Check onze bookmakers voor de actuele odds! Kijk voor de verschillende winstrategieën op onze strategie-pagina en speel verantwoord mee!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.