Gokken op het totaal aantal doelpunten

Bookmakers hebben verschillende gokmogelijkheden voor hun klanten. Naast de klassieke 3-weg weddenschap, is wedden op doelpunten populair. Geen wonder, aangezien doelpunten in het voetbal het zout in de pap zijn. Bovendien zijn de kansen bij wedden op deze manier vaak bijzonder aantrekkelijk. Afhankelijk van de bookmaker zijn er verschillende opties. In dit artikel spitsen wij ons toe op het totaal aantal doelpunten in een wedstrijd. Welke strategie volg je daarbij?

Wedden op het totaal aantal doelpunten

Wedden op het totaal aantal doelpunten geldt voor een voetbalwedstrijd gedurende de normale speeltijd van 90 minuten, inclusief blessuretijd maar exclusief extra tijd. Gokken op het doelpuntenaantal is een over/under weddenschap, net als bijvoorbeeld wedden op kaarten of corners. Als je denkt als er meer doelpunten vallen dan de bet aangeeft, zet je in op JA. Als je verwacht dat er minder gescoord gaat worden, kies je voor NEE. Meer smaken zijn er niet, je wint of je verliest. Om ervoor te zorgen dat je nooit precies op het gestelde aantal doelpunten uitkomt, zet men het aantal op een half, bijvoorbeeld 2.5. Zo wordt voorkomen dat een weddenschap ongeldig is, want daar heeft niemand baat bij. Een wedstrijd kan spannend blijven tot het eind of je moet na een half uur je verlies nemen. Een ding is zeker: als je wilt winnen, moet je wachten tot de afloop van de wedstrijd. Pas dan weet je zeker hoeveel er gescoord is.

Welke wedstrijden komen in aanmerking?

Ervaren gokkers wedden vaak op een totaal aantal goals wanneer de wedstrijd een topteam tegen een zwakker team in de competitie betreft, omdat ze aannemen dat het mindere team veel doelpunten zal incasseren. Wedden op een overwinning van de favoriet is in dat geval weinig lucratief en daarom wordt gezocht naar alternatieven. Ook wedstrijden tussen twee defensief ingestelde teams kan aantrekkelijk zijn als je op doelpuntenaantal gokt. Het ligt in de lijn der verwachting dat er weinig gescoord zal worden. Je zet in op een UNDER 2.5. Er zullen volgens jouw voorspelling dus minder dan 2.5 goals vallen in de gehele wedstrijd. Een wedstrijd uit de Griekse hoogste klasse kan zich hier heel goed voor lenen. In het seizoen 2017.2018 werd er gemiddeld 2,06 doelpunten gescoord per wedstrijd. In de Nederlandse eredivisie lag het gemiddelde op 3.08!

Gokken op doelpunten per helft

Nog iets lucratiever dan het aantal goals per wedstrijd voorspellen is het aantal goals per helft. Hoeveel goals vallen er in de eerste helft of hoeveel in de tweede helft? De quoteringen liggen bij dit soort weddenschappen hoger omdat het nog lastiger is om logica op los te laten. Er zullen vast statistieken zijn waar je je aan vast kan houden, maar hoe specifieker je gaat wedden hoe minder je aan cijfertjes hebt. Het kan wel helpen als je weet dat een veel scorende speler alleen de eerste of alleen de tweede helft zal spelen. Ook is het vaak zo dat een topteam snel afstand van een minder team neemt, en daarna temporiseert. Met name wanneer een midweekse Europese wedstrijd op het programma staat en de spelers – bewust of onbewust – zichzelf gaan sparen.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.