German Darts Masters: Topdeelnemersveld in Keulen

Het is weer smullen geblazen voor de dartliefhebbers. Na een uitstapje naar de Verenigde Staten (Las Vegas) strijkt het dartcircus weer neer in Europa. Plaats van handeling is dit keer het Duitse Keulen, waar de tweede ronde in de World Series Tour wordt afgewerkt. De Lanxess Arena zal op 12 en 13 juli worden omgetoverd tot Dartsarena. Daarin zullen twee Nederlanders te zien zijn: Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Historie

Vorig jaar brak dit toernooi alle bezoekersrecords toen er ruim 20.000 dartliefhebbers kwamen kijken naar de verrichtingen van de darttoppers. Ook dit jaar worden er weer tienduizenden mensen verwacht bij het evenement dat vorig jaar werd gewonnen door Mensur Suljović. De in Servië geboren Oostenrijker versloeg Dimitri van den Bergh met 8-2. In de halve eindstrijd had Suljović al afgerekend met de winnaar van 2017: Peter Wright die destijds met 11-4 won van Phil Taylor.

Michael van Gerwen kwam er vorig jaar niet aan te pas. Hij moest al in de tweede ronde het strijdtoneel verlaten na een verrassende nederlaag (8-3) tegen de Belg Van den Bergh (de latere finalist). Ook Raymond van Barneveld kwam niet verder dan de tweede speelronde. Hij moest in een spannend duel zijn hoofd buigen voor Wright: 8-7.

Favorieten

Van Barneveld speelde niet mee in Las Vegas en moest door (privé)omstandigheden ook Pro Tour wedstrijden in Wigan missen, maar Barney staat dus wel aan de ockie in Keulen. Bij de loting heeft de Hagenees het echter niet getroffen. De Duitse thuisspelers Gabriel Clemens (al tweemaal deelnemer aan de Players Championship Finale) moet verslagen worden door Van Barneveld om door te dringen tot de volgende ronde. Dat wordt een hele opgave, laat staan dat Barney al denkt aan eindwinst.

De eindoverwinning zal voor Michael van Gerwen wél een doel zijn, maar ook de Brabander treft het niet bij de loting. Ook Mighty Mike treft een Duitser: Martin Schindler. De jonge Duitser verloor vorig jaar de PDC youth World Championship finale van Dimitri van den Bergh. Tijdens het Players Championship in Ierland verloor vorig jaar Van Gerwen bij de laatste 128 van Schindler. MVG is dus – net als Van Barneveld – gewaarschuwd om ronde een in Duitsland door te komen.

Odds

Titelverdediger Suljović opent zijn toernooi met een duel tegen Maik Langendorf, terwijl Rob Gross moet beginnen tegen Max Hopp, ook al een talentvolle Duitser. Peter Wright speelt tegen Robert Marijanovic en Gary Anderson neemt het vrijdagavond op tegen Nico Kurz.

De bookies concentreren zich echter vooral op de wedstrijd van Michael van Gerwen, die in 2018 tijdens de Player Championship nog met 5-6 verloor van de huidige nummer 53 van de wereld. Toch is Mighty Mike ‘gewoon’ weer de topfavoriet met een odd van x1,00 je inleg. Interessanter wordt het als je speelt op Gary Anderson, als hij deze German Darts Masters wint, dan krijg je namelijk x5,00 je inleg retour.

Rob Cross staat bij de wedkantoren op de derde plaats met een quotering van 11 om 2. Cross wordt op de voet gevolgd door Wright, Wade en Gurney. Een uithaal in de herfst van zijn carrière door Van Barneveld wordt beloond met een mega-uitkering: x50,00 keer je inleg.

Wedden op Darten

Bij het Wedden op Darten moet je altijd rekening houden met de huidige vorm van de speler, dus is het goed om de voorgaande resultaten erbij te pakken. Daarnaast zijn er enkele darters die misschien niet veel toernooien winnen, maar wél goed zijn in het gooien van 9-darters (Gerwyn Price onlangs) of 180. Door hierop te gokken vergroot je je eigen winstkansen, want je speelt niet enkel op de toernooiwinnaar.

Bij de German Darts Masters begint de pret al op vrijdag. Maar het wordt natuurlijk nog leuker om zowel op vrijdag als zaterdag mee te spelen, door op beide dagen je wedstrijden uit te kiezen waarop je inzet. Een goede voorspelling is al snel veel geld waard, dus kijk snel op de bookmakerspagina van Wedden op Sport en gooi in de roos door goed te gokken!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.