Franse profvoetbal hervat met finale Coupe de France

Komende vrijdag gaat ook de bal in Frankrijk weer rollen. De allereerste officiële wedstrijd sinds de lockdown in maart is direct een knaller: Paris Saint Germain neemt het in de finale van de Coupe de France, het Franse bekertoernooi op tegen Saint Étienne. De ploeg uit Parijs is uiteraard favoriet bij de bookmakers, maar wat is dat nog waard na een stop van bijna drie maanden? Wedden op Sport blikt vooruit op de Franse bekerfinale. Doe jij ook mee? 

Historie

De Coupe de France is een van de twee belangrijke bekertoernooien in het Franse voetbal. Het toernooi wordt sinds het seizoen 1917/18 gespeeld en iedere bij de FFF (Federacion France Football) aangesloten club mag meedoen; inclusief de clubs uit de Franse overzeese departementen. In het seizoen 2012/13 nam er een recordaantal van 7.656 clubteams deel!

De in de Tweede Wereldoorlog gehouden toernooien hadden minder belang en waren anders opgezet. In 1992 was er geen finale. Vlak voor de halve finale tussen SEC Bastia en Olympique Marseille hield een tijdelijke tribune het niet meer in het Stade Furiani. Hierbij verloren 19 mensen het leven en raakten 2200 mensen gewond. De wedstrijd werd niet meer gespeeld. De winnaar van de andere halve finale, AS Monaco, werd benoemd om in de Europacup II mee te spelen, maar niet tot winnaar van het bekertoernooi.

Even leek ook dit jaar de finale in het corona-water te vallen, maar dankzij een daling van het aantal besmettingen werd besloten alsnog de finale af te werken.

Favorieten

Uiteraard is Paris Saint Germain bij alle bookmakers de absolute favoriet. Ook bij de TOTO is PSG de meest gespeelde naam. Een gokje op Saint Étienne levert hierdoor flink wat knaken op. Bij Wedden op Sport vind je de beste odds die de TOTO heeft voor deze editie van de Coupe de France, een beker die PSG al twaalf keer won en St. Étienne tot nu toe zes keer. De laatste keer dat de ploeg uit Parijs won, was in 2018. De laatste bekerwinst van Saint Étienne dateert van 1977! In 1982 speelde St. Étienne voor het laatst keer de bekerfinale en verloor toen na strafschoppen van inderdaad: Paris Saint Germain.

Odds

De quoteringen bij de bookies zijn bijzonder interessant als PSG er niet in zou slagen om te winnen. Een zege van Saint Étienne staat namelijk gemiddeld op x17,00 keer je inleg! Een gelijkspel, zoals in 1982, levert al snel x8,00 het ingelegde speelbedrag op. Winst van Paris Saint Germain zorgt in het 1×2 spelsysteem voor een uitkering van x1,11 keer het aantal gegokte euro’s. Voor spelers die verwachten dat PSG bekerwinnaar wordt, adviseren wij dan ook een handicap of live betting. In beide gevallen lopen de uitkering bij een goede voorspelling dan wél flink op!

Wedden op Voetbal

Nadat de grote competities in Europa alweer zijn opgestart gaan nu ook de Fransen weer het groene gras betreden voor een heerlijke pot voetbal. Wedden op Sport is er uiteraard bij en serveert jou de beste deals en odds voor deze 103e uitvoering van de Coupe de France die wordt gespeeld in Stade de France. Doe jij ook mee? Wedden op Voetbal is nu nog leuker, doordat het seizoen lang stillag en er midden in de vakantie allerlei topwedstrijden worden afgewerkt. Live kijken of streamen van duels is extra leuk als je zelf een uitslag hebt voorspeld. Dus trek die stoute (voetbal)schoenen aan en ga direct naar de bookmakerspagina van Wedden op Sport voor de actuele odds en welkomstdeals!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.