Finale play-offs: haalt Vitesse Arnhem of AZ Alkmaar Europees voetbal

Deze week staan Vitesse Arnhem en AZ Alkmaar twee keer loodrecht tegenover elkaar in de finale van de play-offs. Beide teams maken nog kans op een ticket voor Europees voetbal. Op donderdag wordt de heenwedstrijd in de Gelredome gespeeld. De return vindt zondag plaats in het AFAS Stadion. Welke ploeg pakt het ticket voor de voorronde de Conference League? Speel mee via Wedden op Sport!

Historie Vitesse – AZ

Vitesse en AZ konden dit seizoen beide al proeven van het nieuwe Europese toernooi, de Conference League. Beide teams schopten het tot de achtste finales. Vitesse werd door finalist AS Roma uitgeschakeld en AZ door het onbekende FK Bodo/Glimt uit Noorwegen. Deze week krijgen beide teams de kans om het komend seizoen opnieuw te gaan proberen in de Conference League.

Om zover te komen, moest Vitesse eerst nog zien af te rekenen met FC Utrecht.  Het leek er in de heenwedstrijd niet op dat Vitesse hierin ging slagen. De ploeg van trainer Thomas Letsch verloor met 3-1. In de eigen Gelredome ging het roer om bij Vitesse en wonnen de Arnhemmers met 3-0 van FC Utrecht.

AZ Alkmaar moest eerst sc Heerenveen verslaan om aan de eindstrijd mee te mogen doen. Ook de Alkmaarders deden het niet best in de heenwedstrijd. In Heerenveen verloor de ploeg van trainer Pascal Jansen met 3-2. In Alkmaar kwam het dan toch nog goed voor AZ dat voor eigen publiek met 2-0 won.

Favorieten

Bij de bookmakers is AZ licht in het voordeel om de finale te winnen. Dit komt omdat de Alkmaarders hoger in de Eredivisie eindigden dan Vitesse. AZ staat vijfde en Vitesse zesde, maar de Arnhemmers hebben ruim tien punten minder.

Bij onderlinge ontmoetingen is de ploeg die in eigen huis speelt vaak de baas. AZ won voor het laatst in 2017 in Arnhem. Vitesse zegevierde vorig seizoen voor het laatst van de Alkmaarders. De laatste twee duels in Alkmaar wist AZ te winnen.

Odds Vitesse – AZ

De pre-odds in het 1×2 spelsysteem zijn niet mis voor de finale van de play-offs. De hoogste odds bij dit traditionele speltype kun je vinden bij een gelijkspel. De bookmakers keren tot maximaal x3.55 keer je inleg uit als het donderdag een gelijkspel wordt in Arnhem.

Nog een hoge quotering keren de bookies uit bij een zege van Vitesse. Als de Arnhemse ploeg voor eigen publiek wint, kun je tot maximaal x3.05 keer je inleg scoren bij de wedkantoren.

Een overwinning van AZ is in de pre-fase goed voor een bookmakersuitkering die bij de top wedkantoren in Nederland kan oplopen tot gemiddeld een fraaie x2.27 keer je speelbedrag.

Wedden op Voetbal

Wil jij in deze laatste speelronde van dit Nederlandse competitie seizoen nog eenmaal flink scoren bij de bookmakers? Bereid je dan goed voor via Wedden op Sport en vul je voorspellingen op tijd in. Op donderdag (Hemelvaartsdag) trappen Vitesse en AZ om stipt 20:00 uur in de Gelredome. Op zondag 29 mei begint de return om 14:30 uur in het AFAS Stadion.

Kom ook Wedden op Voetbal en ga voor de hoogste odds die passen bij jouw voorspellingen, maar wed wel altijd verantwoord en bewust. Zo kun je blijven genieten van het voorspellen van jouw favoriete sport.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.