FC Utrecht en AZ sluiten jaar af met Eredivisie inhaalduel

Scoor nog vlak voor de jaarwisseling een winnende weddenschap bij Wedden op Sport door in te zetten op FC Utrecht – AZ Alkmaar. Dit inhaalduel wordt zondag 27 december afgewerkt en is daarmee de jaarafsluiter van het betaalde competitievoetbal in Nederland. Zet jij je geld op FC Utrecht, op AZ of ga je vol voor een gelijkspel? Elke correcte voorspelling is goed voor een fraaie winstbonus. Pak die kans en plaats de winnende weddenschap via onze bookmakerspagina!

Statistieken

FC Utrecht kent tot nu toe een teleurstellend seizoen. De ploeg uit de Domstad staat tiende in de Eredivisie en dat is een stuk lager dan de ploeg zich vooraf ten doel had gesteld. Een overwinning in dit laatste duel van 2020 kan de stemming nog enigszins omdraaien.

Dat geldt overigens ook voor AZ. Een vijfde plek is niet slecht, maar de ploeg uit Alkmaar kende een tegenvallende seizoenstart en werd in de laatste speelronde van de Europa League uitgeschakeld door een nederlaag tegen het nietige Rijeka. Toen trainer Arne Slot als een donderslag bij heldere hemel werd ontslagen stond de club even in brand. Inmiddels heeft (interim)coach Pascal Jansen die brand geblust en kan een zege bij FC Utrecht ervoor zorgen dat AZ zich weer meldt bij de beste drie in de Eredivisiestand.

Favorieten

De stand op de ranglijst zorgt ervoor dat AZ Alkmaar voorafgaand aan dit duel dé favoriet is bij de meeste online bookmakers. Bij de TOTO rekenen ze op een uitzege van de Alkmaarders, maar worden de pre-odds alsnog hoog ingeschaald.

De enige legale Nederlandse online sportbookmaker kiest hiervoor, omdat FC Utrecht vooraf alles behalve kansloos wordt geacht. De ploeg speelt thuis en toonde tegen bijvoorbeeld PSV al over een goede vorm te beschikken. “We moeten alleen onze kansen leren benutten”, vertelde trainer René Hake na de 2-1 nederlaag in Eindhoven. Midweeks pakte Utrecht eindelijk weer eens drie punten door met 2-3 van FC Emmen te winnen. “Hopelijk zijn we nu vertrokken”, aldus Haké.

AZ-trainer Jansen is vooral bezig de rust te bewaren in het kamp van de Alkmaarse formatie: “Als we van FC Utrecht winnen, staan we gewoon gedeeld derde”, sust hij de gemoederen in de Kaasstad. “Alles is nog mogelijk dit seizoen”, waarmee Jansen doelt op de aankomende serie topwedstrijden in januari.

Odds

Gemiddeld zorgt een overwinning van FC Utrecht voor een uitkering van ruim 2,5 keer je inleg. Bij TOTO.nl scoor je momenteel een pre-odd van x2,70 keer het ingelegde speelbedrag.

Je wedbedrag wordt ruim twee keer zoveel waard als je in het 1×2 spelsysteem inzet op een overwinning van AZ. De online bookmakers keren gemiddeld x2,34 keer je inleg uit als AZ drie punten pakt in de Galgenwaard.

Een gelijkspel zorgt voor de hoogste winstbonus bij dit Eredivisieduel! Delen beide ploegen de punten, dan hoef jij je winst niet te delen. Bij een correcte voorspelling op een gelijkspel keren de online wedkantoren namelijk ruim 3,5 keer je inleg uit. De top odd via Wedden op Sport staat momenteel op x3,55!

Wedden op Voetbal

Bij het online wedden op sportwedstrijden kiest het overgrote merendeel van de spelers voor het plaatsen van een weddenschap op een voetbalwedstrijd. Wedden op Voetbal is zo populair omdat de winstkansen hoog liggen. Ook weten veel mensen precies hoe de verhoudingen tussen de clubs liggen. Dit is ook direct de reden dat er via Wedden op Sport vooral gegokt wordt op Eredivisiewedstrijden.

Sla jij vlak voor het einde van dit jaar je slag door een correcte voorspelling door te geven voor dit inhaalduel in de Eredivisie? Laat ons weten wat jouw verwachtingen zijn voor FC Utrecht – AZ Alkmaar en maak het volgen van voetbal extra spannend!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.