F1: GP Duitsland wordt Hollands feestje

De Grand Prix Formule-1 in Duitsland trekt traditioneel veel Nederlandse autosportliefhebbers, maar dit jaar lijken dat er meer dan ooit te gaan worden. Uiteraard ingegeven door de successen van Max Verstappen en het feit dat de race midden in de zomervakantie wordt verreden. Bovendien zorgt het nieuws dat Zandvoort terugkeert op de F1 Kalender voor stijgende interesse in de koningsklasse van de autosport. De bookmakers dragen ook bij aan deze hype, want al het hele seizoen krijgt Max Verstappen zeer hoge odds. Een gokje wagen op de Red Bull-coureur levert vaak vijf keer zoveel op dan het spelen op Lewis Hamilton.

Historie

De Grand Prix Duitsland is dit jaar de elfde race van het seizoen. Het lijkt logisch dat het circus dit weekend neerstrijkt op Hockenheim, maar kijkend naar de historie is niets minder waar. Regelmatig wordt de race namelijk gehouden op de Nürburgring. Sterker nog: hier begon het in 1951 allemaal. In de jaren ’30 werd er op dit spectaculaire circuit met veel hoogteverschillen al geracet, maar in 1951 werd de race officieel onderdeel van de F1 kalender. De Italiaan Alberto Ascari trok de zege naar zich toe en deed dat in 1952 nog eens dunnetjes over. In 1955 en 1960 werd er niet geracet, maar daarna is de GP Duitsland elk jaar van de partij. De Argentijn Juan Manuel Fangio won er driemaal (1954, 1956 en 1957), ook de Brazilianen Nelson Piquet (1981, 1986 en 1987) en Ayrton Senna (1988, 1989 en 1990) voltooide de trilogie. Maar Michael Schumacher is nog altijd recordhouder in ‘zijn’ thuisgrand prix. Schumacher won er viermaal: 1995, 2002, 2004 en voor het laatst in 2006). Sinds vorig jaar moet hij dat record echter delen met Lewis Hamilton. De Brit pakte in de vorige editie ook zijn vierde zege in de GP Duitsland, nadat hij deze ook al in 2008, 2011 en 2016 op zijn naam had gezet. Gaat Hamilton dit jaar zijn vijfde pakken?

Odds

De bookmakers geloven alleszins in een nieuwe recordmeister op Hockenheim. Een gokje op de naam Hamilton staat in de pre-wedstrijdquoteringen op x 1,67. Ploeggenoot Valtteri Bottas volgt op gepaste afstand: x 3,50 per inlegde euro als Bottas als eerste het zwart-wit geblokt passeert. En hoe zit het dan met dat Hollandse feestje? Max Verstappen heeft volgens de bookies na het Mercedes-duo de meeste kans op de overwinning. Zijn odd is echter veel aantrekkelijker: x 8,00 het inlegde speelbedrag als ‘Mad Max’ de overwinning naar zich toe weet te trekken in een race die bloedheet lijkt te gaan worden en misschien zelfs helemaal op zijn kop gaat door enkele stevige regen- en onweersbuien tijdens de race. Het wordt dus ook echt Hollands weer, zo lijkt het.

Outsiders

De Ferrari-mannen Charles Leclerc (x 9,00) en Sebastian Vettel (x 11,00) krijgen hogere odds dan Verstappen en hebben volgens de wedkantoren dus minder kans op winst. De minste kans op eeuwige roem hebben beide Williams-rijders. Voor zowel een zege van George Russell als Robert Kubica betalen de bookmakers x 5001,00 het inlegde speelbedrag uit. Nou is die kans natuurlijk heel klein, dus veel mensen zullen die gok niet wagen. Wél interessant is om eens te spelen op de Race winner. Dit lijkt hetzelfde als bovenstaande, maar de bookies maken hier een onderscheid. Er kan namelijk gespeeld worden op Hamilton en dan is de quotering identiek, maar kies je voor ‘any other rider’ dan is de uitkering – ongeacht de winnaar – x 2,07. Een verdubbeling dus als Hamilton niet wint.

Volop winstkansen

Ook is het nog steeds mogelijk om in te zetten op de winnaar van de wereldtitel aan het einde van dit seizoen. De quotering voor Hamilton is inmiddels gedaald naar x1,03. Maar de odds voor Bottas x 15,00 en Verstappen x 67,00 zijn weer gestegen! Tot slot kan er ook worden ingezet op de snelste raceronde, eerste uitvaller en welke coureurs er op het podium gaan eindigen. Volop winstkansen dus!

Wedden op F1

Formule-1 is één van de grootste sporten ter wereld en in Nederland momenteel super populair. Wedden op Sport besteedt dan ook ruimschoots aandacht aan deze tak van autosport. Doe ook eens mee door gewoon eens een kleine inzet te plaatsen en ontdek hoe leuk het is als je zelf ook iets te winnen hebt. Het belooft dit weekend een echt Hollands feestje te gaan worden in Duitsland, dus waarom zou jij vanuit huis niet lekker mee feesten? Ga nu naar onze bookmakerspagina en check de actuele odds voor jouw favoriete F1 coureur!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.