Europa League: PSV - Olympiakos Piraeus

Komende donderdag is het weer tijd voor de Europa League! Op het programma staan dan de returns in de zestiende finales. Ook PSV komt in actie tegen het Griekse Olympiakos Piraeus. Weten de Eindhovenaren de 4-2 nederlaag in de eerste wedstrijd ongedaan te maken? Voorspel de wedstrijd bij Wedden Op Sport.

Historie

Vorige week speelde PSV de eerste wedstrijd van de dubbele ontmoeting tegen Olympiakos Piraeus, maar een goed resultaat leverde dat helaas niet op. De Eindhovenaren waren de bovenliggende partij, maar moesten toch toezien hoe Olympiakos toch met een 4-2 overwinning van het veld stapte.

Door enkele defensieve blunders bij PSV wisten de Grieken toch te winnen en dus moet PSV komende donderdag vol aan de bak. De Eindhovenaren hebben het zichzelf dus lastig gemaakt in de eerste wedstrijd en dat was niet nodig geweest. Bij tenminste drie tegendoelpunten zag de defensie van PSV er niet goed uit. De rest van de wedstrijd was PSV de bovenliggende partij, dus de nederlaag was onnodig.

Toch kan PSV wel moed putten uit de wedstrijd. PSV toonde veerkracht door tot tweemaal toe langszij te komen en bovendien nog een aantal kansen te creëren. Ook afgelopen weekend, toen PSV in de rust nog tegen een 1-0 achterstand aankeek, wist PSV terug in de wedstrijd te komen.

Olympiakos Piraeus mocht met de 4-2 overwinning niet klagen en zal er ongetwijfeld alles aan doen om PSV in Eindhoven van scoren af te houden. De ploeg lijkt echter niet in haar beste doen te zijn. Afgelopen weekend speelde de ploeg van trainer Pedro Martins gelijk in de Griekse competitie (1-1 tegen Aris Saloniki), terwijl de vorige wedstrijd ook al verloren ging.

Favorieten

Olympiakos was in de eerste wedstrijd nog licht favoriet, maar Eindhoven blijkt voor de meeste clubs een niet in te nemen vesting. Alleen Granada in de Europa League en AZ in de competitie wisten de Eindhovenaren in eigen huis te verslaan dit seizoen.

Naast het thuisvoordeel is ook het spelbeeld van de eerste wedstrijd een reden om de Eindhovenaren deze wedstrijd als favoriet te zien. De opdracht voor de ploeg van trainer Roger Schmidt is niet simpel, maar onmogelijk is het zeker niet. Aanvallers Donyell Malen en Eran Zahavi zijn in goede vorm, Mario Götze maakt weer minuten en Nick Viergever is terug van een blessure.

Enige nadeel is de schorsing van controlerende middenvelder Ibrahim Sangaré, die na zijn gele kaart vorige week een wedstrijd is geschorst.

Odds

De favorietenrol van het thuisspelende PSV is ook terug te zien in de odds van de bookmakers voor deze wedstrijd. Zij geven PSV de meeste kans op een overwinning. Hoewel een overwinning voor de Eindhovenaren niet automatisch betekent dat zij zich plaatsen voor de volgende ronde, geeft het wel aan dat zij PSV daar in staat toe achten.

De odds voor een zege voor PSV staan op x2,01. Dat is vrij hoog, gezien de favorietenrol van de Eindhovenaren. En dus aantrekkelijk om op in te zetten. Een overwinning voor Olympiakos levert deze wedstrijd x3,38 op. De Griekse ploeg is niet de favoriet dit keer, maar dat zij PSV kunnen verslaan is duidelijk, gezien de eerste wedstrijd.

Tenslotte levert een gelijkspel na negentig minuten een quotering op van x3,55. Met een gelijke score na de reguliere speeltijd zou PSV dus uitgeschakeld zijn.

Wedden op Voetbal

Wedden op wedstrijden in de Europa League zijn altijd interessant vanwege het soms onvoorspelbare karakter. Ook kan er een groot verschil zijn in de eerste en tweede wedstrijd als het gaat om de quoteringen; zo ook bij PSV – Olympiakos Piraeus.

Ben je ervan overtuigd dat PSV doorgaat naar de volgende ronde? Dat hangt natuurlijk af van de juiste score. Zo is PSV bij een 1-0 en 2-1 winst uitgeschakeld, maar bij een verschil van meer dan twee doelpunten weer niet.

Op onze site Wedden op Sport vind je alle tips en mogelijkheden om een gokje te wagen op deze interessante Europa League-wedstrijd!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.