Europa League: Olympiakos Piraeus - PSV

Komende donderdag wordt de Europa League hervat met de heenwedstrijden in de 1/16e finales. Onder de 32 clubs die in actie komen, bevindt zich PSV dat aantreedt tegen het Griekse Olympiakos Piraeus. De wedstrijd vindt om 18.55 uur in Piraeus plaats in het Georgios Karaiskákis Stadion. Speel jij mee met Wedden op Sport

Historie

PSV en Olympiakos speelden in een Europees toernooi nog nooit tegen elkaar. Wel stonden beide ploegen in de voorbereiding van seizoen 2018-2019 tegenover elkaar in een oefenwedstrijd. Die wedstrijd werd met 4-0 gewonnen door PSV. Van de basisspelers van toen zijn alleen nog Nick Viergever, Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Donyell Malen (die toen eenmaal scoorde) over.

PSV overwinterde dit seizoen in de Europa League door in poule E voor de winter af te rekenen met Granada, PAOK Saloniki en Omonia Nicosia. Met twaalf punten werd PSV groepswinnaar, terwijl ook Granada zich plaatste voor de laatste 32. Daarmee schakelde PSV dus al een Griekse club, PAOK, uit.

PAOK speelde in januari nog tweemaal tegen Olympiakos, dat dit seizoen de Griekse competitie behoorlijk domineert. Eenmaal eindigde die wedstrijd in een gelijkspel (1-1), eenmaal was Olympiakos de sterkste (3-0). De tegenstander van PSV gaat met een voorsprong van veertien punten aan kop van de Griekse Super League, en dus treft PSV een sterkte tegenstander. Opvallend feit: bij de Grieken speelt de door PSV verhuurde Bruma, die in Eindhoven nauwelijks meer aan spelen toekwam onder trainer Roger Schmidt.

Olympiakos verloor dit seizoen pas eenmaal, maar dat was toevallig wel afgelopen weekend. Panathinaikos versloeg de ploeg van trainer Pedro Martins met 2-1. Na die eerste nederlaag is het altijd de vraag in hoeverre de ploeg zich tegen PSV kan herstellen. Maar ook PSV beleefde geen goede generale voor de wedstrijd donderdag. De Eindhovenaren speelden met 2-2 gelijk tegen ADO Den Haag, ondanks een stortvloed aan opgelegde kansen.

Favoriet

Door de goede vorm van Olympiakos wordt de Griekse topploeg tegen PSV door de online bookmakers als favoriet gezien. De club is een regelmatige gast in de Champions League, speelt thuis en is het hele seizoen al in goede vorm, ondanks de nederlaag afgelopen weekend.

Van PSV gaat daarbij wel de nodige dreiging uit, maar de ploeg van trainer Roger Schmidt speelt daarbij niet altijd even constant. Zo werd er in de laatste vier wedstrijden slechts eenmaal gewonnen (van FC Twente), maar staan de Eindhovenaren desondanks nog wel tweede in de competitie.

Odds

De odds zijn, zoals enigszins verwacht, in het voordeel van Olympiakos, hoewel dat niet heel overtuigend is. Voor een overwinning van de Grieken staat namelijk x2,01 genoteerd en dus wordt je inleg daarmee verdubbeld.

Een overwinning voor de Eindhovenaren levert x3,35 je inzet op. Een mooie quotering, gezien het feit dat PSV zeker niet kansloos is tegen de Grieken. Een gelijkspel tussen beide ploegen lijkt tenslotte met x3,50 nog het minst voor de hand liggend.

Wedden op voetbal

De onvoorspelbaarheid van Olympiakos Piraeus – PSV biedt een ruime keuze aan goede opties voor onder meer het live gokken op Olympiakos – PSV. Wellicht dat jij kansen ziet om een mooi bedrag te winnen met een van de vele live gokken opties?

Op onze site Wedden op Voetbal vind je de beste deals om een gokje te wagen. Uiteraard zijn bij ons ook meer tips en trucs beschikbaar om je optimaal voor te bereiden op deze wedstrijd!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.