Europa League: Ajax - Lille

Aanstaande donderdag staan de returns in de zestiende finales van de Europa League op het programma. En dus weten we die dag welke ploegen zich zullen plaatsen voor de achtste finales van het toernooi. Ajax en Lille strijden tegen elkaar om een plek in de achtste finales. Zal Ajax weten af te rekenen met de Franse koploper? Speel mee via Wedden Op Sport.

Historie

Vorige week wist Ajax de Franse ploeg nog met 2-1 te verslaan, al was dat op het nippertje. De Amsterdammers waren de bovenliggende partij, maar ging desondanks met 0-0 de rust in. Ook na de pauze was Ajax sterker, maar de ploeg van Erik ten Hag wist desondanks niet tot scoren te komen. Sterker nog: Ajax kwam halverwege de tweede helft zelfs op achterstand.

Pas in de slotfase wist Ajax de achterstand om te buigen. Drie minuten voor het eindsignaal benutte Dusan Tadic een strafschop, die overigens wel erg makkelijk werd gegeven. Daarmee hadden de Amsterdammers een mooie uitgangspositie. Maar die werd nog mooier toen Brian Brobbey twee minuten later ook nog de winnende 1-2 tegen de touwen schoot.

Ajax ontsnapte dus aan een nederlaag, maar over het veldspel kan trainer Erik ten Hag tevreden zijn. De ploeg creëerde daarbij ook genoeg kansen, maar had de nodige moeite om deze te verzilveren. Met een 1-2 overwinning mochten de Ajacieden dan ook niet klagen, temeer omdat het een goede uitgangspositie verschaft voor de return komende donderdag.

Maar Lille is natuurlijk niet kansloos tegen Ajax. De ploeg staat niet voor niks eerste in de Franse Ligue 1, waarin het afgelopen weekend nog eenvoudig met 4-1 won van Lorient. De ploeg van trainer Christophe Galtier had zomaar met 1-0 kunnen winnen en die kans is er donderdag in Amsterdam natuurlijk ook.

Favorieten

Voor de eerste ontmoeting van vorige week was er niet echt een uitgesproken favoriet aan te wijzen tussen de koplopers in de Nederlandse en Franse competitie. Inmiddels wordt Ajax als favoriet gezien voor de tweede ontmoeting, al is Lille natuurlijk een tegenstander om rekening mee te houden. Ajax speelt deze tweede ontmoeting echter thuis. En nog belangrijker: de ploeg had vorige week het betere van het spel, maar verzuimde echter alleen de kansen af te maken.

Lille heeft echter bewezen dat het ook onder druk goed kan voetballen en aan één kans voldoende heeft. Die tactiek zal ook donderdag kunnen helpen, want een 0-1 zege in Amsterdam is voor de Fransen voldoende om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Lille is een geslepen ploeg, dat ook zonder een veldoverwicht te hebben kan winnen van sterke tegenstanders.

Odds

Als we kijken naar de quoteringen voor Ajax – Lille, zien we daarin ook een favorietenrol voor de thuisploeg. Een overwinning voor Ajax levert namelijk x1,85 je inzet op. Een overwinning voor de Amsterdammers betekent sowieso een langer verblijf in de Europa League. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor Lille: elke overwinning betekent een uitschakeling voor Ajax. Er is één uitzondering: bij een 1-2 overwinning voor de Fransen volgt er een verlenging.

Toch zijn de odds voor een zege voor Lille veel hoger. Een Franse zege levert namelijk x3,80 je inzet op. Dat is niet vreemd, omdat Ajax toch als favoriet wordt gezien donderdag. De quoteringen voor een gelijkspel liggen met x3,60 bijna even hoog als een overwinning voor de uitploeg.

Wedden op Voetbal

Behalve het voorspellen van de winnaar zijn er natuurlijk veel meer interessante opties om een gokje te wagen. Op onze site kan je alle tips en mogelijkheden met voorspellingen zien om deze wedstrijd donderdag nog een stukje spannender te maken.

Durf jij het bijvoorbeeld ook aan om de juiste uitslag te voorspellen? Check dan Wedden opVoetbal voor de juiste strategie en wellicht ben jij donderdag weer een paar euro’s rijker!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.