Eredivisie topper: AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam

Na de topper tussen Ajax en PSV volgt er aanstaande zondag in het AFAS-stadion van AZ Alkmaar weer een topwedstrijd als er door AZ tegen Feyenoord wordt gespeeld. Beide ploegen staan in de top vier van de Eredivisie en dus mag deze wedstrijd tot één van de krakers van het seizoen gerekend worden. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, want beide teams zullen niet onder willen doen voor de ander. De bookmakers weten deze kraker nog iets spannender te maken, want de odds zijn hoog ingeschaald bij deze Eredivisie topper!

Historie

De wedstrijden in Alkmaar tussen AZ en Feyenoord verliepen altijd in zeer verschillende resultaten. De Alkmaarders wonnen hun thuisduel tegen Feyenoord lang niet altijd. De laatste keer kwam er zelfs helemaal geen winnaar van het veld afstappen. In het AFAS-stadion werd het in september 2018 met 1-1 een gelijkspel. In dat jaar won Feyenoord ook al de finale van de KNVB Beker wedstrijd tegen AZ. Al werd die finale zoals gebruikelijk in De Kuip te Rotterdam gespeeld. In de Eredivisie won Feyenoord voor het laatst in de Kaasstad in oktober 2017. De Rotterdammers wisten toen onder leiding van Giovanni Van Bronckhorst met 0-4 te winnen.

De Alkmaarders konden begin 2016 voor het laatst echt een vuist maken tegen de ploeg uit Rotterdam. Het was de geluksdag van aanvaller Vincent Janssen (nu uitkomend voor het Mexicaanse Monterrey). De spits scoorde die wedstrijd driemaal voor AZ. Het vierde goal kwam van AZ-speler Markus Hendriks. De Feyenoord Michiel Kramer opende de wedstrijd met zijn doelpunt en Vilhena maakte er in het slot van de wedstrijd nog een bij. Ondanks dat won AZ met 4-2.

Goal
Goal – toto.nl

Favoriet

Wedden op Sport geeft een analyse op topvoetbalwedstrijden zoals deze kraker in de Eredivisie. Het staat bekent dat AZ het altijd lastig heeft tegen de top drie ploegen van Nederland, maar het team van Arne Slot stijgt dit seizoen sowieso al buiten onze verwachtingen uit. In dat perspectief is een zege van AZ best logisch. Aan de andere kant heeft Feyenoord-trainer Dick Advocaat de ploeg uit Rotterdam ook gesmeerd lopen. Dat Advocaat er met de buit vandoor gaat zondagmiddag zouden wij dus ook niet zo’n gek idee vinden. De bookmakers kiezen bij het vaststellen van de odds (voorlopig) toch voor de Alkmaarders. Dat is goed af te lezen aan de hoge odds voor dit Eredivisie duel. Check onderstaand overzicht en bepaal op wie jij in deze weekendkraker je geld zet.

Odds

De pre-wedstrijd quoteringen in het 1×2 spelsysteem liggen niet heel ver uit elkaar. Een gokje op een gelijkspel levert je gemiddeld zo’n x3.75 keer het aantal ingelegde euro’s op. Mocht Feyenoord zondag winnen, dan is de odd met x3.60 keer de inleg niet veel minder dan bij een gelijkspel. Ook een thuiszege van AZ betekent bij de bookies dat jouw inleg bijna verdubbeld wordt. Je krijgt namelijk x1.90 keer je inleg terug als AZ een zege boekt. Let op: dit zijn gemiddelden, voor de actuele odds verwijzen we je naar onze bookmakerspagina!

Wedden op Voetbal

Voor krakers in de Eredivisie worden de quoteringen altijd zorgvuldig ingedeeld. Er wordt gekeken naar de resultaten onderling, maar ook naar de laatst gespeelde wedstrijden. Via Wedden op Sport profiteer je mee en maak je kans om flink geld te verdienen aan Wedden op Voetbal! Speel wel altijd verantwoord. Wedden op voetbal moet natuurlijk wel leuk blijven!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.