Eredivisie: Ajax na spektakelstuk tegen Bayern nu tegen De Graafschap

Het contrast kan bijna niet groter: een volgepakte Arena die Ajax tot grote hoogte stuwde tegen de Duitse topploeg Bayern München, tegenover een koude – en waarschijnlijk stuk minder sfeervol – Arena als De Graafschap zondag op bezoek komt. Ook zullen de spelers van de Amsterdamse ploeg moeite hebben om te herstellen van de intense Champions Leaguewedstrijd die eindigde in 3-3, twee penalty’s en twee rode kaarten. Maar Ten Hag zal enigszins blij zijn dat er geen topper op de agenda staat, want tegen de nummer laatst in de Eredivisie kunnen er wellicht wat spelers rust worden gegund.

Erik ten Hag: “De Graafschap heeft een duidelijke structuur”

Coach Erik ten Hag beleefde woensdagavond ook een hectische avond, maar bij hem is de knop richting zondag al om. En van een simpele walk-over wil hij niet spreken. De wedstrijd tegen De Graafschap moet zeer serieus genomen worden, zo stelt hij in zijn voorbeschouwing: “Een team waar een duidelijke structuur in zit. Hoe het hen vergaat, is voor ons niet zo relevant. Het gaat om ons. Wij willen en moeten ook zondag weer winnen.”

“Snel de blik op De Graafschap”

Ten Hag stond enkele jaren geleden – toen hij nog actief was als assistent-trainer van PSV – nog in de belangstelling van de ploeg uit Doetinchem. Inmiddels is de ster van trainer Ten Hag hoog gerezen en wordt ‘zijn’ Ajax met complimenten overladen. Zo ook na de wedstrijd tegen Bayern, waarover hij zelf ook tevreden is: “We weten dat we ons kunnen meten met de absolute top. We moeten kijken wat uit de loting komt. Eerst deze wedstrijd verwerken en dan snel de blik op zondag, als we tegen De Graafschap spelen”, vertelt hij tegen Ziggo Sport.

Hoogste odds

Bij de wedkantoren draait alles om statistieken, eventuele vermoeidheidsverschijnselen bij enkele Ajacieden en min of meer noodgedwongen wissels na een intensieve CL-duel worden niet meegenomen in de calculaties. Kortom: Ajax is bij de bookmakers huizenhoog favoriet. De doorgewinterde spelers op voetbalmatches weten echter dat er vaak punten gemorst worden na een Europees-duel, zeker als die zoveel kracht heeft gekost als nu. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan is er niet alleen sprake van een reusachtige stunt, maar ook van een reusachtige quotering! Spelers die durven in te zetten op een zege voor de Superboeren krijgen bij de bookies van Wedden op Sport gemiddeld x40,00 keer hun inleg uitbetaald.

Zelfs bij een gelijkspel loopt de kerstbonus flink op: x15,50. De kerstinkopen worden niet heel erg uitgebreid als Ajax wint, want dan ontvang je voor elke ingezette euro op een Amsterdamse zege x1,04 keer je inleg terug.

Statistieken

Van de twintig competitieduels bij Ajax verloor De Graafschap er achttien, zo zocht de Gelderlander uit. Twee keer eindigde een uitduel op Amsterdamse bodem in een gelijkspel. De laatste keer dat de Doetinchemmers een punt meenamen, was op 20 september 1998: eindstand 1-1. De Graafschap-middenvelder Robert Fuchs zorgden exact twintig jaar geleden voor de 0-1 op aangeven van Richard Roelofsen, die nu als assistent-trainer bij De Graafschap actief is. De Superboeren wisten dus nog nooit (!) te winnen in de hoofdstad. Dat verklaart ook de hoge odds!

Memorabele duels

De laatste ontmoeting in de Arena, op 20 december 2015, leverde een 2-1 nederlaag op voor de Superboeren. De laatste clash op De Vijverberg was een memorabele. De Graafschap hield Ajax op 8 mei 2016 – op de slotdag van de competitie – met een 1-1 gelijkspel van de landstitel af, die daardoor uiteindelijk toch naar PSV ging.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.