Eredivisie: Ajax Amsterdam treft sterke formatie van SC Heerenveen

Komend weekeinde wordt ondanks alles de Eredivisie ‘gewoon’ weer hervat. Na drie potjes Nederlands elftal is de honger naar competitievoetbal ook bij de bezoekers van Wedden op Sport weer groot! Met de wedstrijd Ajax – SC Heerenveen staat er ook direct weer een topper geprogrammeerd en dat is natuurlijk wel heel lekker binnenkomen na een interlandbreak! Voorspel de winnaar van Ajax – Heerenveen en win!

Historie

Op bezoek in Friesland wil Ajax het nog weleens moeilijk hebben tegen SC Heerenveen, maar in de eigen Johan Cruijff Arena zijn de punten toch meestal voor de ploeg uit onze hoofdstad. Vorig seizoen werd het zelfs 4-1. Toch komen de Friezen ook af en toe uit hun hok, gooien ze alle schroom van zich af en verrassen vriend en vijand met een knap resultaat. In het seizoen 2018 – 2019 beleefde SC Heerenveen zo’n wonderdag in Amsterdam. Na een fel betwiste strijd werd het 4-4. Een duel dat Heerenveen ook gemakkelijk had kunnen verliezen nadat het bij rust al met 3-1 achterstond. Een late goal van Kik Pierie in de 91e minuut bezorgde de bezoekers echter alsnog een punt.

Favoriet

Ajax ging de interlandbreak in met een zeer onprettig gevoel. Uit bij FC Groningen liet het drie dure punten liggen door met 1-0 te verliezen. Nu moet de formatie van coach Erik ten Hag opnieuw tegen een ploeg uit het noorden, maar hoeft daar niet voor te reizen.

Ondanks de flater bij Groningen zijn de Amsterdammers volgens de bookmakers nog altijd de favoriet voor dit duel. Dat heeft deels te maken met de status van Ajax, maar ook met het 0-0 gelijkspel dat SC Heerenveen liet optekenen voor de interlandbreak. Uit bij FC Utrecht bleek SC Heerenveen niet in staat te scoren, maar kreeg het ook geen goal tegen. Het logische resultaat was een puntendeling.

Door dat ene puntje staan de Friezen wel hoger op de ranglijst dan de Amsterdammers: SC Heerenveen is achter Feyenoord en PSV derde. Ajax vinden we terug op een vijfde plek en moet zelfs Vitesse nog voor zich dulden. Toch levert een zege van Heerenveen je beduidend meer op, dan een driepunter van AFC Ajax Amsterdam.

Odds

Voor de Nederlandse online bookmaker TOTO.nl zijn al die statistieken aanleiding geweest om de odds zodanig in te vullen, dat spelers verleid worden om toch eens op de verrassing te spelen. Een zege van Ajax levert je namelijk slechts x1,18 keer je inleg op. Het speelbedrag dat je hebt ingezet op een gelijkspel, wordt meer zeven keer zoveel waard als er zaterdagavond geen winnaar komt: x7,10.

Een overwinning van SC Heerenveen, dat overigens in 2007 voor het laatst slaagde in die missie, stijgt vervolgens naar recordhoogten. Wint de nummer drie van Eredivisie van de nummer vijf? Dan wordt er gemiddeld maar liefst x11,25 keer het wedbedrag uitgekeerd!

Wedden op Voetbal

Durf jij het aan om de uitslag van Ajax – Heerenveen te voorspellen? Roep jij vooraf altijd een stand en blijkt het achteraf meestal de juiste? Speel dan mee via Wedden op Sport en zorg ervoor dat je nu ook een keer echt scoort! Plaats jij bij één van onze bookmakerskantoren de juiste voorspelling? Dan ben jij dit weekend één van de grote winnaars bij Ajax – SC Heerenveen!

Ga je liever live wedden omdat jij altijd exact aanvoelt wanneer een wedstrijd een bepaalde kant opvalt? Log dan in om te Wedden op Voetbal tijdens de wedstrijd. AFC Ajax – SC Heerenveen begint zaterdag 17 oktober om 18:45 uur. Anderhalf uur later weet je of jij tot de winnaars behoort. Speel mee om kans te maken op de bonussen en laat zien dat jij echt verstand van voetbal hebt!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.