Engelse Premier league: Liverpool start met Merseyside derby

Komende week barst ook het voetbal in Engeland weer los. Na een pauze van ruim drie maanden binden de spelers van de Premier League clubs de kicken weer onder en spelen in een paar weken tijd het restant van de competitie uit. Uiteraard zonder publiek, maar een overwinning is nog steeds drie punten waard en een goede voorspelling via Wedden op Sport.nl nog veel meer! Met Everton – Liverpool, Manchester City – Arsenal en Tottenham Hotspur – Manchester United staan er direct enkele topduels op het programma. 

Historie

De Premier League is niet zo oud als je zou denken. De hoogste Engelse voetbalcompetitie bestaat sinds 6 januari 1992. Daarvoor werd er uiteraard ook al om de Engelse titel gestreden, maar niet onder de naam Premier League of Engelse Premier League (EPL). In 1888 werden de eerste voetbalwedstrijden in Engeland gespeeld en sindsdien waren de beste clubs van het Verenigd Koninkrijk actief in de Football League First Division. Sinds begin jaren ’90, toen het Engelse voetbal op zijn gat lag, is die vervangen door een nieuwe supercompetitie: de Premier League. Recordhouder qua kampioenschappen is Manchester United: 13 titels.

Merseyside Derby

De Merseyside-derby is de naam van een voetbaltreffen tussen Everton FC en Liverpool FC, de twee succesvolste clubs uit het Merseyside gebied in Engeland. Het wordt ook weleens de “De Vriendelijke Derby” genoemd, wegens het aantal familieleden die zowel supporters bij de Reds hebben als bij de Blues.

Favorieten

De Premier League bestaat uit twintig clubs, waarvan Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool de bekendste zijn. In de komende Merseyside derby neemt Liverpool, de huidige koploper in de Premier League het op tegen Everton. In deze streekderby zijn The Reds, waar Virgil van Dijk, Giorginio Wijnaldum en Ki-Jana Hoever onder contract zijn, de absolute favoriet bij de bookmakers. Bij het Wedden op Voetbal gaat het er echter niet om dat je vooraf weet wie de favoriet is, maar wat de uitslag wordt. Voorspel jij de goede winnaar(s), dan worden er vaak fikse bonussen uitbetaald door de bookmakers! Zeker als de vooraf gedoodverfde favoriet, in dit geval dus Liverpool, niet tot winst komt. Al vanaf een gelijkspel lopen de odds flink op!

Odds

De quoteringen voor deze derby tussen Everton en Liverpool liggen bij TOTO.nl momenteel op een zeer hoog niveau. Winst van thuisploeg Everton staat gemiddeld op x5,30 je inleg! Een gelijkspel tikt ook behoorlijk flink aan: x4,05 en zelfs bij winst van Liverpool maak je gemakkelijk vijftig procent winst op je inleg: elke euro die je inlegt op een zege van The Reds levert namelijk gemiddeld 1 euro 55 op (x1,55).

Wedden op Voetbal

Ben jij net als wij, de TOTO en vele vaste bezoekers van onze website super enthousiast dat het voetbal in Engeland ook weer begint? Speel dan mee, pak één van mooie welkomstbonussen, vul je voorspelling in en maak het volgen van de Premier League nog spannender!

Uiteraard kan je komende dagen ook inzetten op topduels als Manchester City – Arsenal (17 juni) en Tottenham Hotspur – Manchester United (19 juni). Een gelijkspel bij The Spurs tegen United levert bij de TOTO op dit moment x3,30 keer het ingelegde speelbedrag op! Doe dus mee en scoor via Wedden op Sport.nl!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.