EK Kwalificatie: het Nederlands elftal treft Wit-Rusland en Duitsland

Komende week staat de voetbalwereld volledig in het teken van de EK kwalificatiewedstrijden. Oranje opent donderdagavond met een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland en zal zondagavond naar Duitsland afreizen voor opnieuw een clash tegen onze Oostenburen. Bondscoach Ronald Koeman zal gebrand zijn op een goede start van de kwalificatiereeks, immers het Nederlands elftal miste al twee eindtoernooien op rij en een slechte start zal zorgen voor onrust in alle geledingen. Uiteraard zijn Wit-Rusland en Duitsland niet van plan mee te werken aan dit scenario en dus zullen onze voetbalhelden direct het volle pond moeten geven als stadion de Kuip donderdagavond het decor is voor de openingswedstrijd.

Ronald Koeman: “Enorm uitgekeken naar deze interlandperiode”

In november vorig jaar kwam het Nederlands elftal voor het laatst in actie. Ruim vier maanden later wordt er ‘voor het echie’ gespeeld en daar heeft onze bondscoach de hele winter naar uitgekeken: “Ik ben (helaas) ook jarig in deze internlandperiode, maar ik heb er enorm naar uitgekeken. Eigenlijk heeft het te lang geduurd voordat we als Nederlands elftal weer bij elkaar komen, maar goed dat is nou eenmaal de interlandkalender”, aldus de keuzeheer in gesprek met voetbalflitsen.

“Tegen Wit-Rusland zijn wij zwaar favoriet”

De afgelopen maanden heeft Koeman de voorgaande wedstrijden geanalyseerd, spelers gesproken en gevolgd en de eerste twee interlandwedstrijden voorbereid: “We hebben nu een vaste selectie waarmee we de kwalificatiereeks ingaan. We hebben een goed beeld qua fitheid en prestaties bij hun club. Veel spelers hebben we ook persoonlijk bezocht en bekeken. Het is een korte periode waarin we samenzijn, dan is het belangrijk om met een vaste groep te werken die weet wat er van elkaar wordt verwacht. Tegen Wit-Rusland zijn wij zwaar favoriet, terwijl we in de voorgaande wedstrijd vaak de underdog waren en dat is nu anders: iedereen verwacht een makkelijke overwinning. Dat zorgt voor andere accenten: wij zullen vaak aan de bal zijn en op de helft van de tegenstander spelen. Daarop gaan we komende dagen hard trainen.”

“Tegen Duitsers weer de underdog”

Koeman hoopt natuurlijk met een goed resultaat naar het duel van zondag tegen de Duitsers te kunnen gaan, maar hoe het donderdag ook afloopt dat duel zal totaal anders zijn, voorspelt hij: “De wedstrijd tegen Duitsland wordt er ook weer eentje om naar uit te kijken, maar daar zijn wij weer de underdog. Ook daar zullen we ons voor moeten wapenen. De resultaten van vorig jaar zijn we niet vergeten natuurlijk, maar die tellen nu niet meer. We zullen weer keihard moeten werken om een kans te maken tegen Duitsland.”

Odds

De bookmakers zien dat het nieuwe Oranje steeds meer uitstraling krijgt en veel talent bevat. Zoals Koeman al aangeeft, is Nederland dan ook favoriet bij de wedkantoren. Spelen op Oranje zorgt voor x 1,17 keer je inleg als er van Wit-Rusland gewonnen wordt. Eindigt dit eerste kwalificatieduel in een gelijkspel, dan kunnen spelers op deze uitslag rekenen op x 8,25 keer het ingelegde speelbedrag. De hoogste odd vinden we bij een zege van Wit-Rusland: x 20,50!

Tijden

De EK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Wit-Rusland vindt plaats in de Rotterdamse Kuip en er zal worden afgetrapt om 20:45 uur, Nederland – Duitsland wordt gespeeld op zondagavond 20:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.