EK Handbal: Nederland kanshebber op eremetaal

Met keepster Tess Wester als uithangbord van een zeer talentvolle lichting handbalsters uit Nederland start Oranje dit weekend aan het Europees Kampioenschap. Komende zaterdag openen de dames met de eerste wedstrijd in de groepsfase. Tegenstander is Hongarije. Maandag volgt dan het duel tegen Spanje en op sinterklaasavond de derde en laatste poulewedstrijd tegen Kroatië.

Hongarije – Nederland

Bij de bookmakers is Nederland de absolute favoriet voor dit openingsduel in de Groep C van het Women’s EHF EURO 2018 dat dit jaar voor de dertiende keer wordt georganiseerd. Winst van de Oranjedames staat in het 1X2 spelsysteem op x 1,40. Mocht deze wedstrijd in een gelijkspel eindigen, dan ontvangen spelers op een draw x 10,50 keer het ingelegde speelbedrag. Dit is gelijk de hoogste odd van deze groepswedstrijd. Als Hongarije zaterdagavond Nederland weet te verslaan, dan is de uitkering een stuk lager: x 4,00.

Bondscoach tempert verwachtingen

Ondanks het optimisme bij de fans en de wedkantoren tempert bondscoach Helle Thomsen de verwachtingen: “Ik praat nu niet over goud, zilver of brons. Mijn doel is de zestien speelsters die ik nu heb gekozen zo goed mogelijk voor te bereiden en elke wedstrijd tot het uiterste te gaan”, zei de coach tijdens de ploegpresentatie op Papendal.

Debutanten

Dit heeft mede te maken met de afwezigheid van cirkelspeelsters Yvette Broch en Danick Snelder. “Ik laat nu Merel Freriks debuteren op de cirkel en kan Kelly Dulfer en Jessy Kramer ook op die positie laten spelen als het moet”, aldus Thomsen tijdens de presentatie.

“EK is geweldige ervaring”

Ook Maura Visser mist het EK vanwege ‘privé omstandigheden’. Thomsen respecteert haar afwezigheid en richt zich met de huidige groep op het komende duel tegen Hongarije waarin dus enkele debutanten hun opwachting zullen maken: “Voor die nieuwe meiden is het EK een geweldige ervaring. Het zal hun ontwikkeling alleen maar ten goede komen.”

Spanje – Kroatië

Spanje wordt bij de bookmakers samen met Noorwegen, Montenegro en Nederland tot de topfavorieten gerekend. Maandagavond is Nederland – Spanje dan ook meteen de eerste clash tussen twee potentiële finalisten. Maar eerst moeten de Spaanse dames zaterdag aantreden tegen Kroatië in het eerste EK-duel van dit jaar. De pre-wedstrijdquoteringen spreken echter voor zich: winst van Spanje staat op x 1,19 keer je inleg. Bij een zege van de Kroaten valt de uitkering een stuk hoger uit: x 6,75. Spelen ze gelijk? Dan noteren de wedkantoren de hoogste odd: x 10,70!

Road to final

In totaal doen zestien landen mee aan de eindronde. Oranje speelt haar wedstrijden in Montbéliard. De overige speelsteden zijn: Parijs, Brest, Nancy en Nantes. Vanaf donderdag 6 december worden er knock-out wedstrijden gespeeld. De halve eindstrijd staat gepland voor vrijdag 14 december. De finale wordt op 16 december gespeeld in de Accorhotels Arena te Parijs.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.