De strijd om de derde plaats in de Eredivisie

De Eredivisie is inmiddels aanbeland bij de 13e speelronde. Het duurt dus nog even voordat we weten welke club de kampioen van seizoen 2019/2020 wordt. Ajax presteert lekker en staat met 32 punten stevig aan kop. Ook AZ doet het prima en bezet met 26 punten de tweede plek. Daarachter is de jacht geopend op de derde plek van PSV. De Eindhovenaren hebben het de laatste weken moeilijk en daar kunnen FC Utrecht en Vitesse van profiteren. Beide clubs hebben maar een punt achterstand op PSV. Toch lukte het afgelopen weekend niet om die derde plek te veroveren. De 13e speelronde biedt nieuwe kansen. Dit is meteen een mooie reden om de komende dagen geld in te zetten op de duels van FC Utrecht, Vitesse en natuurlijk PSV! 

Eén gelijkspel, één verloren wedstrijd en één gewonnen duel

PSV is de laatste weken de weg een beetje kwijt. Na twee verloren wedstrijden op rij lukte het afgelopen zondag nog net om er een gelijkspel uit te slepen. Dat had ook anders kunnen lopen, want tot aan de blessuretijd stond Sparta met een mooie 2-1 voor. Gelukkig voor de Eindhovenaren bleef de schade beperkt en zorgde dat ene punt ervoor dat de derde plek behouden bleef. De tegenvallende wedstrijd van Vitesse hielp daarbij zeker een handje. Want waar FC Utrecht keurig met 6-0 van Fortuna won en PSV op een punt naderde, gaf Vitesse de kans op de derde plek uit handen. De Arnhemmers kwamen tegen FC Emmen al snel op achterstand en ze wisten dit niet meer goed te maken. Met een 2-1 overwinning voor Emmen bleef Vitesse puntenloos in de 12e speelronde waardoor de jacht op de derde plek volledig mislukte. De grote vraag is of er na komend weekend wel een nieuwe nummer 3 is. Vitesse en FC Utrecht zullen er in ieder geval alles aan doen om die derde plaats van PSV over te nemen. 

Wat gaat speelronde 13 brengen?

Vooropgesteld: op basis van wat de bookmakers denken, gaat het lastig worden voor Vitesse en Utrecht om hun doel te bereiken. PSV heeft aan Willem II namelijk een tegenstander die goed te verslaan moet zijn. Winst voor PSV levert gemiddelde quoteringen op van 1.65 à 1.70. En dat terwijl een overwinning voor Willem II gemakkelijk 4,5 tot 5 keer de inzet kan opleveren bij Toto. Maar de Eindhovenaren laten de laatste tijd onnodig veel steken vallen. Bovendien spelen ze dit weekend een uitwedstrijd. Dat biedt dus absoluut kansen voor voornamelijk Vitesse. De Arnhemmers hebben ook grote winkansen in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Met quoteringen van rond de 1.90 zijn ze FC Groningen ruim de baas. FC Utrecht lijkt dit weekend vooral aan schadebeperking te moeten doen. Een uitwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA biedt nu eenmaal weinig mogelijkheden om het puntenaantal te vergroten. 

Vitesse trapt vrijdag om 20.00 uur af tegen FC Groningen, de wedstrijd Ajax-FC Utrecht begint zondag om 12.15 uur en Willem II-PSV staat zondag vanaf 14.30 uur op het programma. Dat wordt dus weer een vol weekend voor iedereen die wil wedden op de Eredivisie!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.