De strijd in Groep D: Engeland – Kroatië EK 2021

Het Europees Kampioenschap begint voor Engeland en Kroatië komende zondag. Beide landen staan dan in Groep D tegenover elkaar in het Wembley Stadium in Londen. Beide landen zijn favoriet in deze groep, dat daardoor ten koste gaat van Schotland en Tsjechië. Weet één van beide landen hun favorietenrol waar te maken in deze wedstrijd Engeland – Kroatië? Speel nu mee met Wedden op Sport en kijk of jij met je voetbalkennis een leuk geldbedrag kan winnen!

Historie

Uiteraard is de EK-historie van Engeland een stuk langer dan die van Kroatië, omdat de Kroaten pas met hun voetbalelftal actief zijn bij de UEFA sinds 1992. Sindsdien was het land op zes van de zeven EK’s aanwezig, waarbij het alleen het EK van 2000 miste. De Kroaten wisten echter nooit verder te komen dan de kwartfinales.

Ook Engeland kan niet echt buigen op hele goede prestaties op het EK. Voor Engeland is dit de tiende EK-deelname, waarbij tweemaal de halve finale werd gehaald: in 1968 en 1996. De laatste keer dat de Engelsen ontbraken, was in 2008.

Beide landen zullen hun EK-prestaties ongetwijfeld willen aanscherpen. Een eerste stap zal dus moeten gebeuren in deze eerste wedstrijd in Groep D, waarin ook Schotland en Tsjechië de tegenstanders zullen zijn.

De laatste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden, was in 2018. In dat jaar stonden de ploegen zelfs driemaal tegenover elkaar. In de halve finales van het WK 2018 wisten de Kroaten Engeland na verlenging met 2-1 te verslaan. Later dat jaar speelden beide landen ook nog tegen elkaar in de Nations League. In Kroatië bleven zij steken op 0-0, terwijl Engeland de thuiswedstrijd met 2-1 won. Kortom: beide landen lijken de laatste jaren gelijkwaardig aan elkaar.

Favoriet Engeland of Kroatië

Ondanks dat de recente cijfers iets anders zeggen, zien de bookmakers Engeland in deze wedstrijd als favoriet. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate is sowieso favoriet om deze poule te winnen, maar daarnaast is het team ook één van de favorieten voor de eindzege dit toernooi.

Kroatië is, ondanks een plek in de finale van het WK 2018, geen favoriet tegen Engeland. Ondanks dat blijft het echter wel een ploeg waar rekening mee gehouden moet worden dit toernooi, gezien de laatste ontmoetingen tussen beide landen. Samen met de Engelsen worden de Kroaten wel gezien als favoriet om door te gaan naar de volgende ronde van dit EK.

Odds Engeland – Kroatië

Het is logisch dat Engeland, als favoriet bij de bookmakers, een lagere quotering heeft dan Kroatië. Gek genoeg liggen die quoteringen toch behoorlijk uit elkaar. De finaleplek tijdens het WK 2018 van Kroatië heeft blijkbaar weinig invloed gehad op het vertrouwen dit EK.

De pre-odds van Engeland staan namelijk op x1,66. Dat is veel minder dan de quotering voor een Kroatische zege, die op x5,65 staat. Een gelijkspel levert x3,70 keer je inzet op.

Wil je, behalve de pre-odds, ook meespelen met de verschillende speltypen van het live gokken? Surf dan tijdens de wedstrijd naar Wedden op Sport en speel ook mee met deze speltypen!

Wedden op Sport

Wedden op voetbal wedstrijden van het EK 2020 is uitermate populair, al helemaal nu we een jaar langer moesten wachten op dit toernooi. Bovendien leveren een hoop wedstrijden al mooie quoteringen op, zo ook Engeland – Kroatië. Maak dus gebruik hiervan en speel mee via Wedden op Sport!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.