De risico’s van wedden op sport

Sportwedden is een spannende manier om met sport bezig te zijn. Winnen en verliezen liggen zo dicht bij elkaar. Vreugde kan bliksemsnel in frustratie omslaan en omgekeerd. Risico’s ontstaan als je jezelf in toom kunt houden, het gokken overdrijft met het geld dat je uitgeeft en zo in een neerwaartse spiraal terechtkomt. De meeste mensen weten zich echter goed in de hand te houden en genieten keer op keer van deze superleuke hobby.

Focus op je favoriete sport

Het beste is het om je te focussen op 1 tot 2 sporten. Kies de sporten waarvoor je in het algemeen al geïnteresseerd bent en waar je een bepaald inzicht in hebt verworven heeft. In het begin doe je voorzichtig aan met de geldweddenschappen. Je stort bijvoorbeeld eerst 10 euro om overzicht te krijgen van wat je kansen zijn, welke wedaanbiedingen er zijn en hoe het sportwedden in het algemeen werkt. Sterk aanbevolen is het om iemand in je kring van vrienden te raadplegen die zelf inzet. Deze kan je het beste vertellen en laten zien wat je moet doen en hoe alles werkt. Alleen inzetten om snel geld te verdienen is niet aan te raden. Het risico is groot om met veel geld in te stappen. Te snel kan serieus zijn voor de lol en het spel of de verslaving aan. Je gooit al je geld weg en stapt in een maalstroom waar je niet zonder kleerscheuren uitkomt.

Kies een goede bookmaker

Op welke dingen moet je een beginner letten? De bookmaker kies moet serieus zijn. Er zijn veel zwarte schapen en het beste is om in een forum advies te vragen. Mensen die al wat langer spelen weten vaak welke bookies te vertrouwen zijn en welke je beter links kunt laten liggen. En als je een bookmaker hebt gevonden en je hebt een beetje rondgekeken op de website met zijn talloze wedopties per wedstrijd, stort dan een klein bedrag op je account om een gokje te wagen. Als je succes hebt, kun je overwegen om je inzetten te verhogen maar let erop dat je nooit speelt met geld dat je niet kunt missen of dat je geleend hebt.

Las een afkoelingsperiode in

Veel bookmakers lokken met een verdubbeling van de eerste storting of andere bonussen voor nieuwe klanten. Je moet echter altijd eerst de gokvoorwaarden lezen. Vaak moet je je geld 5 keer rondspelen tegen een minimum quotum. Je kunt je geld alleen laten uitkeren als je aan de voorwaarden hebt voldaan en dat moet je nooit onderschatten. Elke bookmaker is anders en je moet je tijd nemen en niets doen in je selectie. Je kunt veel geld winnen en veel geld verliezen bij het gokken. Als je verloren hebt probeer je het terug te winnen met nieuwe, hogere inzetten, die erg snel mis kunnen gaan. Een goede tip: als je je realiseert dat gokken op dag x lukt, stop dan en probeer de volgende dag, las een afkoelingsperiode in.

Eerst alles leren en begrijpen
Ten slotte dient opgemerkt worden dat elke newbie eerst alles moet leren en begrijpen. Het moet altijd leuk zijn, je moet niet uitgaan met het doel hebben ervan te kunnen leven. Succes en pech liggen zo dicht bij elkaar! Men moet niet overdrijven in zijn geldoperaties. Gokverslaving ligt altijd op de loer en is zo giftig dat je je hoofd erbij moet houden. Sportweddenschappen kunnen een dure en gevaarlijke hobby zijn! Maar als je jezelf in de hand houdt is het een superleuke manier om sportwedstrijden te volgen, doordat je zelf een belanghebbende wordt.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.