De Klassieker: Feyenoord - Ajax

Komende zondag staat De Klassieker op het programma tussen Feyenoord en Ajax. Het is een Klassieker waarbij er voor Ajax eigenlijk niks meer op het spel staat, behalve uiteraard de eer. De Amsterdammers werden vorige week kampioen, maar Feyenoord moet nog aan de bak om een goede uitgangspositie te behouden voor de play-offs om Europees voetbal. Speel nu ook mee via Wedden op Sport met deze editie van de Klassieker!

Historie

Feyenoord – Ajax wordt al jarenlang zonder supporters gespeeld, en dat zal dit jaar niet anders zijn, maar dan met de reden dat dit te maken heeft met de coronacrisis. Daarmee is De Klassieker net even iets anders dan normaal gesproken, ook omdat Ajax vorige week al kampioen werd. Een eventuele nederlaag heeft voor hen dus geen gevolgen. Feyenoord bewees zichzelf vorige week een hele slechte dienst door te verliezen van ADO Den Haag, waardoor de vierde plek onhaalbaar lijkt te zijn geworden. Met nog drie wedstrijden hebben de Rotterdammers een achterstand van vijf punten op Vitesse.

Terwijl plek vier recht geeft op de derde voorronde van de Conference League, moet de club op plek vijf nog flink aan de bak. Die strijdt namelijk met de nummers zes tot en met acht voor één plek in de tweede voorronde van de Conference League, waarbij de nummer vijf de nummer acht eerst treft. Aan de Rotterdammers de taak om in ieder geval die plek te behouden.

Dat gaat tegen Ajax ongetwijfeld lastig worden, want de afgelopen jaren heeft Feyenoord nauwelijks kunnen winnen van de Amsterdammers. De laatste keer dat de Rotterdammers dat deden was in 2019, toen Ajax met maar liefst 6-2 werd vernederd. Sinds 2015 won Feyenoord alleen dat jaar nog van Ajax in de KNVB Beker, de resterende wedstrijden werden allemaal door Ajax gewonnen.

Favorieten

Ajax is, ondanks dat de ploeg nergens meer voor speelt, bij de bookmakers favoriet om deze Klassieker te winnen. Er staat geen druk meer op de Amsterdammers, waardoor zij vrijuit kunnen spelen tegen Feyenoord. Aan de andere kant is het nog maar de vraag in hoeverre de ploeg van trainer Erik ten Hag op scherp staat na alle vieringen en feestjes die de ploeg na het behalen van het kampioenschap ongetwijfeld heeft gehad.

Feyenoord heeft echter ook een slechte week achter de rug. De ploeg van Dick Advocaat verloor tegen de nummer laatst, ADO Den Haag, waardoor plek vier uit het zicht is. De Rotterdammers zullen alle zeilen moeten bijzetten om Europees voetbal te behalen via de play-offs. Maar door de wisselvalligheid van de club is dat nog allerminst zeker. Daardoor wordt de ploeg dan ook niet als favoriet gezien bij de bookmakers.

Odds

Zoals al gemeld zien de bookmakers Ajax als favoriet voor deze editie van de Klassieker. De pre-odds voor een Amsterdamse zege staan op x1,55, waardoor de winstmarge bij het inzetten hierop eigenlijk redelijk gemiddeld is. Een overwinning van Feyenoord levert echter x4,75 keer je inzet op, een quotering die een stuk meer oplevert. Logisch, omdat de winstkansen voor de ploeg van Advocaat dit seizoen een stuk lager liggen.

Een gelijkspel levert tenslotte x4,45 keer je inzet op, waarmee de kansen daarop iets hoger worden ingeschat dan een zege voor de Rotterdammers. Behalve deze pre-odds zijn er natuurlijk ook diverse mogelijkheden om op in te zetten nadat het eerste fluitsignaal heeft geklonken. Kijk voor alle live gokken opties op Wedden op Sport tijdens een wedstrijd en maak gebruik van deze interessante wedopties!

Wedden op Sport

De Eredivisie loopt op z’n einde en dus kan er nog maar een paar keer dit seizoen gebruik worden gemaakt van het wedden op wedstrijden in de Eredivisie. Wedden op Feyenoord – Ajax is altijd al interessant, maar wellicht dat er voor de thuisploeg dit keer wat extra kansen liggen, omdat Ajax al kampioen is en nergens meer voor speelt, behalve de eer. Speel mee via Wedden op Sport en maak gebruik van de beste deals en hoogste quoteringen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.