De klassieker der klassiekers: De Ronde van Vlaanderen

Het wordt wel ‘Vlaanderens Mooiste’ genoemd en zelfs de term ‘Hoogmis’ is niet vreemd als op zondag de wielrenners het Vlaamse land intrekken voor de meest prestigieuze wielerklassieker van het jaar: De Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar mocht onze eigen Niki Terpstra juichen op de Minderbroedersstraat in Oudenaarde. Komende zondag wordt een opvolger gezocht voor Terpstra, die uiteraard ook graag zichzelf zal willen opvolgen als winnaar van deze wielerklassieker in België.

Het startschot zal omstreeks 10:30 uur vallen in hartje Antwerpen om 267 kilometer later de winnaar van de 103e editie van deze eendagswedstrijd te kunnen huldigen. Het rijtje favorieten is groot, misschien wel groter dan ooit. Sinds er geen Tom Boonen of Fabian Cancellara in het peloton rijdt zijn er namelijk geen uitgesproken favorieten meer. Ook Peter Sagan niet, de beoogde patron van het huidige wielerpeloton steekt niet in zijn beste vorm en is geen geboren leider. Natuurlijk behoort Sagan zondag wel tot de favorieten, maar zoals gezegd zijn er meer kapers op de kust.

Niki Terpstra

Allereerst natuurlijk titelverdediger Niki Terpstra. De Noord-Hollander verruilde afgelopen winter de succesvolle Quick-Step formatie en rijdt nu voor de Franse ploeg Direct Energie. Tot nu toe kon Terpstra nog niet overtuigen in de grote afspraken, maar de 34-jairge coureur stond er wel tweemaal op het podium: 3e in Kuurne – Brussel – Kuurne en Le Samyn. Vergeleken met de Ronde van Vlaanderen stellen die koersen natuurlijk weinig voor, maar het geeft wel aan dat er nog altijd rekening gehouden moet worden met de in Beverwijk geboren routinier.

Outsider Valverde

Opvallende naam aan het vertrek is wereldkampioen Alejandro Valverde. De Spanjaard verwacht je eerder in de bergen, maar de veteraan waagt komende zondag ook zijn kansen op de Vlaamse kasseistroken. Of de renner van Movistar ook echt potten kan breken is echter maar zeer de vraag, wellicht dat ploeggenoten Jasha Sutterlin en Jurgen Roelandts wel mee kunnen doen om de overwinning. Maar ook deze twee renners zijn outsiders.

Belgen

De echte favorieten moeten we toch bij de Belgen zoeken: Wout van Aert (Jumbo-Visma), Oliver Naesen, Tiesj Benoot, Tim Wellens, Philippe Gilbert en Greg van Avermaet. Onze zuiderburen wonnen dit seizoen nog geen enkele grote race, maar een zege van één van deze renners maakt het wielervoorjaar in één klap goed voor onze Belgische fietsvrienden. Ze krijgen echter concurrentie van een halve Belg: Mathieu van der Poel. Dit supertalent is woonachtig in België, praat met een duidelijke Vlaamse tongval, maar is toch echt een Hollander. Van der Poel reed de afgelopen jaren vooral veldritten, maar probeert dit jaar voor het eerst zijn geluk uit in de grote voorjaarsklassieker van het wegwielrennen.

Scandinavië

Maar het zijn niet enkel de lage landen die hoge ogen verwachten te gooien zondag. Ook de Scandinavische landen hebben wat in de melk te brokkelen. Sprintkanon Alexander Kristoff bewees deze week al dat hij met de beste een heuvel over kan en dat een kasseistrook hem minder moeite kost dan werd gedacht. Als winnaar van Gent – Wevelgem behoor je meestal niet direct tot de topfavorieten voor Vlaanderen, maar Kristoff verraste al vaker en is dus een outsider voor zondag.

De drie Denen in dienst van Sunweb lijken ook een woordje mee te gaan spreken en wellicht kan de Nederlander Cees Bol als vierde Sunweb-renner aanhaken. Bol won dit jaar Nokere Koerse en dat wordt wel ‘de kleine Ronde van Vlaanderen’ genoemd. Bij Trek-Segafredo rekenen ze niet alleen op John Degenkolb (Dui), maar ook op de Deen Mads Pedersen. Het succesvolle Astana-team hoopt dat Magnus Cort Nielsen goede benen heeft en Team Dimension Data rekent tenslotte op de Deen Michael Valgren.

Overige favorieten

Moeten verder nog genoemd worden: Zdeněk Štybar en Bob Jungels (Deceuninck – Quick Step), Matteo Trentin (Mitchelton Scott) en Sebastian Langeveld (EF Education First). Er kan zondag tot 10:29 uur ingezet worden als je wilt profiteren van de hoge odds bij de pre-wedstrijdquoteringen en er kan uiteraard ook live worden gespeeld op de Ronde van Vlaanderen. Houd de bookmakers bij Wedden op Sport in de gaten en sla toe op het juiste moment om die hoogste odd te scoren! Zo maak jij van deze wielerkoers ook Vlaanderens Mooiste.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.