Davis Cup finale Frankrijk – Kroatië: “geen duidelijke favoriet”

Het lijkt bijna alsof we eind november weer aan het voetballen geslagen zijn, want de Davis Cup finale tennis gaat tussen dezelfde landen als de finale van het WK voetbal afgelopen zomer in Rusland. Ook komend weekend zullen Frankrijk en Kroatië de degens kruisen. Waar afgelopen zomer de Fransen duidelijk favoriet waren, lijken de odds dit keer in het voordeel van de Kroaten te zijn. De Franse equipe speelt wel in eigen land, in Lille, en hebben dus het voordeel van de ondergrond keuze.

Het Franse Davis Cup-team

In de eerste ronde van het Davis Cuptoernooi van dit jaar stonden de Nederlandse tennissers tegenover de Franse ploeg. Oranje wist goed partij te bieden, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen: 3-1 voor Frankrijk. Daarna werd ook Italië met dezelfde cijfers opzij gezet en in halve eindstrijd versloeg het team van coach Yannick Noah bestaande uit Lucas Pouille, Richard Gasquet, Benoit Paire, Julien Benneteau en Nicolas Mahut de Spaanse Davis Cup-formatie (die zonder David Ferrer aantrad) met 3-2.

De Kroaten

Het Kroatische tennisteam begon zijn Davis Cup-avontuur van 2018 in en tegen Canada. Het duel draaide uit op een simpele 3-1 overwinning. Ook in de tweede ronde hadden de Kroaten – onder aanvoering van Marin Cilic – geen enkel probleem. Dit keer werd Kazachstan opzij gezet: 3-1. In de halve eindstrijd wachtte Amerika en dat werd een spannende pot. De Verenigde Staten bestaande uit Steven Johnson, Frances Tiafoe, Ryan Harrison, Sam Querrey en dubbelspelspecialist Mike Bryan lieten de Kroatische tennissers tot het uiterste gaan. Uiteindelijk moest de USA met 3-2 buigen en staan de Kroaten vanaf aanstaande vrijdag in de eindstrijd van de Davis Cup 2018.

Marin Cilic: “Beide teams hebben sterke punten”

Tot grote vreugde van Cilic die vooraf zijn geld niet durft te zetten op zijn eigen land: “Er is dit jaar geen duidelijke favoriet voor de Davis Cup eindzege”, zegt de Kroatische aanvoerder op de website van de organisatie. “Beide teams hebben hun eigen sterke punten. Zelf voel ik mij erg goed. Ik ben voorbereid op het Franse spel: iets meer slices ballen en meer rennen omdat we op indoor gravelbanen spelen, maar dat komt zeker goed”, aldus een zelfverzekerde Cilic.

De odds

Zoals gezegd spelen veel bezoekers van de bookmakers pagina op Kroatië. Momenteel zet ongeveer zestig procent van de mensen hun geld op de Kroatische tennisploeg. Dat betekent dat de odds bij winst van de uitspelende ploeg 4 over 7 staan. Als Frankrijk in Lille de Davis Cup-titel verovert, dan zullen spelers op die uitslag een gat in de lucht springen als het matchpoint wordt benut. Want de odds hiervoor staan gemiddeld op 5/4.

De David Cup finale begint vrijdag 23 november om 14:00 uur en de laatste partijen wordt gespeeld op zondag 25 november vanaf 14:00 uur. Wie gaat naar huis met deze prestigieuze landentitel tennis? Zet nu in via Wedden op Sport en speel mee!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.