Darts: World Matchplay in Blackpool

Komend weekend begint de PDC World Matchplay in het Engelse Blackpool. Michael van Gerwen verloor afgelopen week in de eerste ronde van German Masters en wil die blamage zo snel mogelijk wegpoetsen. Tijdens de World Matchplay krijgt MVG daarvoor direct al de kans. De bookmakers verwachten ook dat de Nederlander weer gaat meedoen om de eindzege. Van Gerwen: “De afgelopen twee jaar heb ik daar slecht gepresteerd. Daar wil ik revanche op nemen.”

Historie

Het World Matchplay Darts-toernooi wordt sinds 1994 georganiseerd en kent een legsysteem. Dit spelsysteem zorgde door de jaren heen al voor vele verrassende resultaten en uitschakelingen. Larry Butler versloeg bij de openingsfinale in 1994 Dennis Priestley. Dartlegende Phil Taylor won het evenement zestien keer, waaronder vijf toernooizeges in successie in de periode 2000-2004 en zeven toernooizeges in successie in de periode 2008-2014.  Evenals de Las Vegas Desert Classic, het UK Open en het World Darts Championship kent ook het World Matchplay voorrondes. Na deze schifting spelen 32 darters in het hoofdtoernooi om de prestigieuze titel in Blackpool.

Prijzengeld

Sinds 2014 is het totale prijzengeld verhoogd naar 450.000 Engelse ponden, waarvan ruim 100.000 pond voor de winnaar is gereserveerd. In 2015 was Michael van Gerwen de eerste Nederlander die het toernooi won, om dat kunstje een jaar later nogmaals te herhalen. In 2017 won Taylor voor het laatst voordat hij de dartpijlen aan de wilgen hing. De dartslegende werd vorig jaar opgevolgd door Gary Anderson. Sinds die editie wordt er dan ook gestreden om de Phil Taylor Trophy.

Favorieten

Titelverdediger Gary Anderson is ook deze editie weer één van topfavorieten bij de bookmakers. Anderson kent echter geen imposante voorbereiding en het is de vraag of de Schot echt hoge ogen gaat gooien in Blackpool. Diezelfde vraag kan ook gesteld worden over onze Nederlandse troef: Michael van Gerwen. Mighty Mike is de laatste maanden niet zo ‘Mighty’ meer. Toch maakt de Brabander zich geen zorgen. Van Gerwen: “Van tegenslag leer je het meest. Zorgen maak ik me niet”, zegt MVG aan de vooravond van de belangrijke World Matchplay in Blackpool. “Maar ik weet natuurlijk ook wel dat het even niet heel lekker gaat en dat het beter moet.”

Over de loting in Blackpool is hij ook kort: “Of ik baal dat ik in een lastig kwart van het schema zit? Ach, dat was bij het WK ook zo en dat heb ik gewonnen. Kijk, als ik echt goed ben, dan wint er bijna niemand van mij. Dat weet ik. Dat weten zij. Ik moet het alleen weer wat vaker gaan laten zien”, zo liet hij weten aan AD Sportwereld.

Grootste uitdagers worden waarschijnlijk James Wade, Peter Wright, Daryl Gurney en Rob Cross. Van de Nederlanders Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena mogen er dan weer geen wonderen verwacht wordt, maar ze mogen ons uiteraard verrassen!

Odds

Zaterdagavond staan er gelijk een aantal interessante partijen op de rol. Gary Anderson speelt omstreeks tien uur tegen de Nederlander Danny Noppert. Een weddenschap op een winnende Noppert levert flink wat euro’s op als onze landgenoot Anderson weet te verslaan: x3,20. Trekt de titelverdediger deze eerste ronde partij naar zich toe, dan keren de wedkantoren x1,35 het inlegde speelbedrag uit.

Van Gerwen opent zijn toernooi zondagavond in het Wintergarden in Blackpool tegen de Engelsman Steve Beaton. Voor de wedkantoren een uitgemaakte zaak: x1,15 als Van Gerwen wint en x5,50 bij winst van Beaton.

Op maandagavond vinden de laatste eerste ronde partijen plaats, met Peter Wright tegen Vincent van der Voort als eyecatcher. De kleurrijke Schot is uiteraard favoriet, waardoor een gokje op Van der Voort goed is voor een uitkering van x3,50 als Van der Voort wint. Bij een zege van Wright wordt er x1,30 je inleg uitgekeerd als je vooraf de naam van de Schot hebt ingevuld.

Wedden op Darten

Bij het Wedden op Darten moet je altijd rekening houden met de huidige vorm van de speler, dus is het goed om de voorgaande resultaten erbij te pakken. Daarom is het dit keer niet vanzelfsprekend om op Van Gerwen of Anderson te gokken en zou het kiezen voor een outsider, met hogere odds, weleens goed kunnen uitpakken.

Bij de World Matchplay in Blackpool wordt een goede voorspelling al snel veel geld waard, zeker als er een verrassing uit de koker rolt. Kijk dus snel op de bookmakerspagina van Wedden op Sport en gooi in de bulls-eye bij de World Matchplay.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.