Darts: World Matchplay 2023

In het Engelse Blackpool zal zaterdag de strijd ontbranden voor eindwinst op de World Matchplay 2023.  Dit is een bijzonder toernooi op de tour, want in tegenstelling tot vrijwel alle andere wedstrijden gaat het hier om legwinst en dus niet om setwinst. Door deze wijziging vallen er altijd verrassende uitslagen te noteren. Voorspel de winnaar(s) op de World Matchplay 2023 via Wedden op Sport en raak de hoogste dart odds!

Historie

Het World Matchplay toernooi werd in 1994 voor het eerst gehouden. Die allereerste keer had de wedstrijd nog niet zo’n grote naam en dus is de eerste winnaar een ook relatief onbekende darter. De zege ging bijna twintig jaar geleden naar de Amerikaan Larry Butler.

Daarna was het echter direct de beurt aan de grote namen uit de dartwereld. In 1995 won Phil Taylor. The Power won daarna nog veertien keer en is daarmee onbetwist recordhouder met eindzeges op de World Matchplay toernooien. In 2015 was Michael van Gerwen de eerste Nederlander die dit toernooi op zijn naam schreef. Hij doorbrak daarmee een serie van zeven eindzeges voor Taylor. Ook in 2016 zou Van Gerwen winnen, waarna Taylor in 2017 nog één keer de eindzege kon grijpen alvorens hij met dartpensioen zou gaan.

Vorig jaar was Van Gerwen weer de beste na Anderson, Cross, Van Den Bergh en Wright de titel voor zich op hadden geëist in de tussenliggende jaren.

Favorieten World Matchplay 2023

Voor de komende editie is titelverdediger Michael van Gerwen alweer de topfavoriet. Mighty Mike wist vorige week in Polen nog zijn uitstekende vorm te etaleren door de Poland Dart Masters te winnen. De bookmakers geloven dan ook dat MVG in Blackpool opnieuw kan gaan schitteren.

Ook Gerwyn Price kan hoge ogen gaan gooien, zo verwachten de darts wedkantoren. The Iceman staat bij de meeste bookmakers zelfs op gelijke hoogte met Van Gerwen. Michael Smith is de nummer drie in de kanshebberslijstjes die Wedden op Sport online heeft gevonden. Na Smith zijn het vooral outsiders waarbij Humphries, Van Duijvenbode en Wright de meeste opvallende namen zijn.

Odds World Matchplay 2023

In de pre-tournament fase scoren dartpunters momenteel net zoveel met toernooiwinst van Price als bij een eindzege door Van Gerwen. De maximale outright odds lopen op tot 5,00 keer het ingelegde speelbedrag.

Een eindzege voor Smith levert zelfs nog iets meer op. De maximale hoogte van die quotering is x6,50 keer het stortingsbedrag waarvoor bij plaatsing van de weddenschap is gekozen.

Luke Humphries en Josh Rock zijn als nummer vier en vijf op de bookmakers kanshebberslijst al goed voor 15,00 keer het ingelegde geldbedrag. Gaat de eindzege naar de Nederlander Dirk van Duijvenbode? Dan valt daarmee tot maximaal x19,00 keer het wedbedrag te verdienen.

Wedden op Darts

Online Wedden op Darts maakt het volgen van de World Matchplay 2023 partijen nog spannender. Het toernooi begint op zaterdag 15 juli en zal duren tot en met zondag 23 juli. Check alle odds en deals voor en tijdens het toernooi op de Wedden op Sport bookmakerspagina.

Meespelen voor de outright odds? Zet dan in voordat de finale op zondag 23 juli begint en vergelijk alle aanbieders van dartsweddenschappen in Nederland via onze bookmakerspagina.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.